Cererea de eliberare conditionata a lui Victor Atanasie Stanculescu a fost respinsa de magistratii Judecatoriei Sectorului 4

 

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins, luni, ca nefondata, cererea de eliberare conditionata din închisoare a fostului general de armata Victor Atanasie Stanculescu, condamnat la 15 ani de detentie în dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Victor Athanasie StanculescuDecizia nu este definitiva, putând fi contestata în termen de 3 zile.

De asemenea, instanta a stabilit ca Victor Atanasie Stanculescu va putea face o noua cerere de eliberare conditionata la data de 20 august 2014.

Luni, în sala de judecata, avocatul lui Stanculescu a declarat ca fostul general a avut o atitudine ireprosabila în penitenciar si a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava.

De asemenea, avocatul a invocat vârsta înaintata a lui Stanculescu si a cerut judecatorilor eliberarea acestuia tinând cont si de aplicarea legii penale mai favorabile.

De cealalta parte, procurorul de sedinta s-a opus eliberarii conditionate a lui Victor Atanasie Stanculescu sustinând ca faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Victor Atanasie Stanculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare si degradarea militara, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curti de Casatie si Justitie. De-a lungul anilor, el a depus în instante mai multe cereri de eliberare din închisoare, sustinând ca are probleme grave de sanatate, iar afectiunile de care sufera nu pot fi tratate în sistemul penitenciar. Toate solicitarile sale au fost însa respinse de judecatori.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie