Ce mocneste la Camera de Comert si Industrie a Romaniei?

 

Arestarea presedintelui Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, si nemultumirile pe care comportamentul acestuia le-a stârnit, de-a lungul timpului, în rândul sefilor camerelor de comert judetene a determinat actuala conducere interimara sa ia o serie de masuri menite sa repare greselile perpetuate în ultimii ani de fostul sef al CCIR.

Camera de comertAstfel, actuala conducere a CCIR, formata din presedintele interimar Mihai Daraban (presedintele Camerei de Comert si Industrie Constanta si fost vicepresedinte al CCIR) si vicepresedintii Vasile Bar (presedinte CCI Bistrita Nasaud), Ion Mocanu (CCI Galati) si Sorin Dimitriu (CCIB), intentioneaza sa discute în sedinta Colegiului Director, programata pentru joi, 27 martie, atât despre luarea unor masuri administrative, precum renuntarea la fondurile puse la dispozitia presedintelui, cât si despre o posibila schimbare a conducerii Curtii Internationale de Arbitraj care functioneaza pe lânga CCIR, respectiv încheierea unui parteneriat public-privat cu Ministerul Justitiei privind preluarea, cel putin partiala, a Registrului Comertului.

„Am decis sa ne strângem joi în formula statuara pentru a ne informa asupra masurilor administrative care trebuie luate în perioada urmatoare”, a declarat într-o conferinta de presa Mihai Daraban, precizând ca, în maximum 30 de zile dupa sedinta Consiliului Director, se va întruni Adunarea Generala care va stabili cine va fi noul presedinte definitiv, fiind exclusa posibilitatea ca, în cazul în care Vlasov ar deveni liber, acesta sa se întoarca la sefia CCIR.

Potrivit presedintelui interimar al CCIR, „toate persoanele care au fost excluse în mod abuziv din CCIR, în urma deciziilor luate de Mihail Vlasov, vor fi reprimite în Camera Nationala”.

Vlasov a dispus anual de fonduri de peste 6 mil. lei

Întrebat de Curierul National care au fost fondurile puse la dispozitia presedintelui CCIR în anii trecuti, Ion Mocanu a declarat ca în 2012, respectiv 2013, Adunarea Generala a aprobat un fond de 6 mil. lei pe an.
„Am decis ca, de-acum încolo, acest fond pus la dispozitia presedintelui sa dispara”, a completat Daraban.
Fondul pus la dispozitia presedintelui a iscat un adevarat scandal în urma cu doi ani, când presedintii mai multor camere de comert judetene l-au acuzat pe Mihail Vlasov nu numai ca a risipit banii CCIR, ci si ca a depasit cu mult acest fond, Vlasov neputând justifica în fata Adunarii Generale cum si pe ce a cheltuit aceste sume uriase.

Citeste mai departe pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie