Huawei vrea sa isi creasca investitiile in Romania

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat vineri, dupa o întâlnire cu CEO-ul companiei Huawei, William Xu, ca 15 tineri români specialisti în IT vor primi burse din partea producatorului chinez.

huawei„Huawei este o companie care pentru noi prezinta foarte mare importanta. I-am încurajat sa investeasca în continuare în pregatirea profesionala a tinerilor din România în domeniul IT. Este extrem de important pentru noi ca numarul celor care capata cunostinte deosebite în acest domeniu sa creasca, pentru ca astfel România va deveni o piata extrem de atractiva pentru investitii. Ne-au anuntat ca vor acorda 15 burse pentru studenti foarte buni care sa vina sa se pregateasca în China”, a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a adaugat ca discutiile cu reprezentantii companiei chineze au vizat si identificarea unui oras din România în care Huawei sa dezvolte un proiect pilot privind siguranta cetateanului.

„Le-am propus sa identifice un oras în care sa dezvolte un proiect pilot pentru un sistem de supraveghere pentru siguranta cetateanului. De asemenea, vrem sa colaboram în domeniul Smart government si Smart City. Eu sper ca ei sa accepte propunerea sa faca aceasta investitie pilot pentru ca toate autoritatile locale din România sa înteleaga care este importanta acestui stil de guvernanta locala (…), care te poate ajuta, pe de o parte, sa intervii rapid atunci când apar situatii care pot pune în pericol siguranta cetateanului, de asemenea, poti interveni în domeniul medical sau în alte domenii. (…) Este un proiect care se poate dezvolta pe e-government, sa usuram inclusiv plata taxelor de catre fiecare cetatean catre primarie sau catre bugetul de stat”, a explicat vicepremierul.

La rândul sau CEO-ul William Xu a precizat ca Huawei este foarte dispusa sa îsi creasca investitiile sale în România: „Huawei si-a planificat ca pâna în anul 2018 sa creasca numarul angajatilor pe plan local la circa 1.000, dintre care peste 70 la suta vor fi angajati români, si va oferi în felul acesta tot mai multe locuri de munca în mod direct si indirect”.

Tot vineri, Liviu Dragnea a avut o întâlnire si cu oficialii companiei ZTE Corporation, iar principala tema de discutie a fost invitarea companiei pentru a face parte dintr-un viitor parc tehnologic pe care are intentia sa îl creeze Guvernul român.

„Am invitat compania ZTE sa faca parte din primul viitor parc tehnologic care va fi realizat în România cu companii chinezesti. I-am încurajat sa dezvolte parteneriatul cu autoritatile locale si universitatile din România pentru ca deja sunt implicati într-un proiect important în învatamânt în aproape 2.500 de scoli. Le-am spus ca un obiectiv principal pentru Guvernul României îl reprezinta realizarea Ghiseului Unic si s-au aratat foarte interesati de acest lucru”, a precizat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea efectueaza o vizita de lucru în China în perioada 20-26 martie si va avea întâlniri la nivel înalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementarii acordurilor semnate în noiembrie anul trecut, în cadrul vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang.(Trimis special: Doroteea Purcarea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie