Titus Corlatean pentru „Die Welt”: Romanii nu se simt inca egali cu ceilalti cetateni europeni

 

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, într-un interviu pentru „Die Welt”, ca, la 7 ani de la aderarea la UE, românii nu se simt înca egali cu ceilalti cetateni europeni, iar faptul ca România joaca adesea un rol în campaniile electorale din alte tari creeaza o stare de frustrare.

titus corlatean„Aderarea României la UE s-a produs acum 10 ani si cu siguranta mai sunt multe aspecte care trebuie rezolvate. Dar, în acelasi timp este dureros ca în interiorul UE se aplica standarde duble si tara mea este supusa unui mecanism special de control”, a precizat seful diplomatiei, într-un interviu acordat cotidianului „Die Welt”.

„România joaca adesea un rol în campaniile electorale interne din alte tari, unde sunt livrate clisee, care sunt extrem de ofensatoare pentru noi. Asta creeaza o stare de frustrare si îi face pe multi români sa nu se simta egali cu ceilalti cetateni europeni”, a mai precizat ministrul de Externe, aflat în vizita de lucru în Germania.

Referitor la rapoartele UE privind coruptia, Corlatean a declarat ca în România acest fenomen nu este prezent într-o masura mai mica sau mai mare decât în alte tari europene.

„Noi, ca guvern, trebuie, nu numai din motive economice, sa luptam cât mai puternic posibil împotriva coruptiei”, a spus ministrul de Externe, adaugând ca, în acest sens, România a adoptat o serie de legi privind lupta împotriva coruptiei care nu exista în alte tari. „UE recunoaste eforturile noastre în numeroase domenii. Asta nu înseamna ca ne-am atins obiectivele. Dar este inacceptabil pentru noi un tratament discriminatoriu al României în interiorul UE. Avem dreptul sa fim tratati ca toate celelalte state UE”, a mai spus Corlatean. Catalina Mihai, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie