Ilie Carabulea ramane in arest

 

Omul de afaceri Ilie Carabulea va ramâne încarcerat, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis miercuri seara contestatia DNA la decizia Tribunalului care hotarâse arestul la domiciliu pentru Carabulea în dosarul ASF – Carpatica.

Ilie Carabulea 1Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis pe 12 martie cererea omului de afaceri Ilie Carabulea de înlocuire a masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în dosarul ASF — Carpatica, în care acesta este acuzat de coruptie.

Ilie Carabulea a fost arestat preventiv pe 30 ianuarie, alaturi de Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), ambii fiind pusi sub acuzare în dosarul ASF-Carpatica.

Potrivit DNA, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib si Transcar, prin intermediul carora detine si controleaza în mod indirect societatea de asigurari SC Carpatica Asig SA, este acuzat de asociere în vederea savârsirii de infractiuni, cumparare de influenta, în forma continuata, dare de mita, în forma continuata, folosirea în orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii în scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, în forma continuata, instigare la fals în înscrisuri sub semnatura privata si la uz de fals.

DNA sustine ca Ilie Carabulea, Marian Mîrzac si Radu Mustatea, presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, au constituit împreuna cu alte persoane, în intervalul mai — iunie 2013, o asociere în vederea savârsirii de infractiuni.

„Prin initierea, respectiv, constituirea acestui grup infractional, Carabulea si Mîrzac au reusit, în mod fraudulos, în perioada mai — decembrie 2013, sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de omul de afaceri, astfel încât sa nu reiasa deficiente grave. În acest scop, cei doi au recurs la cointeresarea financiara a mai multor functionari ASF. Un alt obiectiv urmarit a fost acela de a mentine societatea în mod fraudulos pe o pozitie convenabila în topul reclamatiilor privind activitatea acesteia pe anul 2013 si, implicit, cresterea artificiala a gradului de încredere în raport cu potentialii clienti”, sustin procurorii.

Ilie Carabulea l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar în mod constant pe fostul director Marian Mîrzac, functie detinuta în intervalul 16 mai 2012 — 23 aprilie 2013, pentru a fi ales în conducerea ASF.

Din pozitia de membru neexecutiv în conducerea ASF, ocupata din 24 aprilie 2013, Marian Mîrzac a facut demersuri pentru a asigura protectia societatii detinute în mod indirect de Carabulea si pentru a evita suspendarea autorizasiei de funcsionare de pe piasa asigurarilor din România, pâna la remedierea deficienselor.

Finansatorul gruparii, Ilie Carabulea, l-a desemnat ca intermediar în relasia cu Mîrzac pe Radu Mustasea, care avea rolul de a comunica rezultatele demersurilor lui Mîrzac, precum si informatii confidentiale obtinute de la acesta.

Gruparea a fost sprijinita de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea si de un alt functionar cu atributii de conducere si executie în ASF.

În acest dosar au mai fost pusi sub acuzare fostul sef al ASF Dan Radu Rusanu (arestat preventiv), Laura Chitoiu, sotia fostului ministru Daniel Chitoiu, si Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF.(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie