Procedurile de extradare in cazul sotilor Nemes au fost confirmate de Ministerul Justitiei

 

Ministerul Justitiei (MJ) sustine ca deruleaza proceduri de extradare în cazul sotilor Diana si Radu Nemes, arestati în Statele Unite ale Americii, fiind anchetati de DNA în dosarul de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat în care sunt implicati fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si fostul sef de cabinet al acestuia Codrut Marta.

ministerul justitiei1„Confirmam derularea unor proceduri de extradare privind cele doua persoane mentionate. Elemente de detaliu însa nu putem furniza întrucât nu sunt de natura a se încadra în categoriile de informatii avute în vedere de Legea 544 /2001 privind liberul acces la informatiile de interes public”, precizeaza joi MJ la solicitarea AGERPRES.

Sotii Nemes au fost prinsi în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii, si vor ajunge în fata unei instante americane.

Conform unui comunicat de presa al IGPR remis joi AGERPRES, cei doi au fost identificati în urma unei cooperarii dintre Politia Româna si autoritatile judiciare din Statele Unite, în baza cererii de extradare transmisa prin intermediul Biroului INTERPOL din cadrul CCPI — IGPR.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati în fata judecatorilor din cadrul US District Court House din localitatea Tacoma — Washington, cazul si custodia acestora urmând a fi preluate de catre reprezentantii US Marshals Service Tacoma, arata sursa citata.

Diana si Radu Nemes au fost dati în urmarire internationala la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventiva emise de Curtea de Apel Bucuresti, pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, precizeaza Politia Româna.

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat joi ca sotii Nemes au fost arestati în SUA si ca procurorii DNA au colaborat cu FBI.

În 10 iulie 2012, procurorii DNA au retinut mai multe multe persoane, printre care si Viorel Comanita — fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor si Florin Dan Secareanu — fostul sef al DGIPI Constanta, fiind prezentate Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Tot atunci, DNA anunta ca omul de afaceri Radu Nemes, Codrut Marta — fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Ovidiu Moldovan, Diana Nemes si alte doua persoane vor fi prezentati la CAB cu propunere de arestare preventiva în lipsa.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2011 — iulie 2012, mai multi inculpati si sotii Nemes au constituit si coordonat o grupare infractionala prin initierea unui amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorina care au fost comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize si TVA neachitate.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Pavel Barbura spune:

    Da nea inpresionat pe multi dar raman inca intrebarile care NU se spun de ce Monezile de Aur sint cele DACICE de provenienta si aduse de Monarhul Mihai venit inapoi in tara si care se lafaie bine mersi la Castelul de la Savirsin si eu sper sa fie si restul colaboratorilor de aici din U.S.A. prinsi de F.B.I. care ne fac viata amara noua celor ce ne luptam pentru un SINDICAT AL ROMANILOR AICI IN U.S.A. Ar fi bine daca acest tezaur de AUR Guvernul Roman ar delega MARSAL-INTERPOL in sprijinirea de cautare al acestui mare tezaur in Aur si metale pretioase care ar trebui retrocedate imiediat PATRIMONIULUI ROMANIEI DE UNDE AU PLECAT SI LA ACEASTA AR TREBUI SA SE GINDEASCA Ministerul de Externe si cel al Justitiei sa delegheze oameni cinstiti care au participat la REVOLUTIA ROMANA DIN 89 care sint Veterani ai M.A.P.N.eului Romaniei si sai inputerniceasca ca si aceasta tara U.S.A. ca si International Marsal care sa monitorizeze si sa aibe aces la date de searching-cautari pentru si in vederea recuperarii prejudiciului cauzat in Romaniei numai arestarea acestor 2 Soti nu va rezolva recuperarea prejudiciului care majoritatea e investit aici si in Dubai… E doar o propunere reciproca!!!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie