Procurorii DNA au dispus retinerea fostului ofiter de politie judiciara in DNA, Dan Emil Manolachi

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Dan Emil Manolachi, la data faptelor ofiter de politie judiciara în cadrul DNA, în prezent ofiter la IPJ Constanta cu grad de comisar sef, acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si favorizare a faptuitorului.

DNAEl va fi prezentat la Tribunalul Bucuresti în vederea emiterii mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în 2012 comisarul sef Manolachi activa în calitate de ofiter de politie judiciara în DNA si, în aceasta calitate, a fost delegat din 2 iulie 2012 sa efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie.

„În baza atributiilor de serviciu si a ordonantei de delegare a procurorului, Dan Manolachi a intrat în posesia informatiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicitatii. Aceste informatii reprezentau: continutul denuntului care a stat la baza înregistrarii dosarului, solicitarea si dispunerea autorizatiilor de interceptare de catre instanta de judecata, rezultatul activitatilor infractionale monitorizate urmare a autorizarii de catre instanta, aspecte de ordin tactic privind ancheta si realizarea momentelor operative”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca informatiile din dosar au fost accesate de Dan Manolachi, în virtutea atributiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Garzii Financiare — sectia Constanta, Ciprian Mihail Fronea, suspect în prezenta cauza.

„Acesta din urma le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea, suspect în prezenta cauza, care, prin intermediul subordonatilor sai, comisari din cadrul structurii centrale Eduard Tomescu si Madalina Buduleanu, suspecti si ei în cauza, l-au încunostintat pe un coleg al lor despre existenta unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urma era vizat. Persoana vizata a fost avertizata si despre iminenta realizarii unui moment operativ de prindere în flagrant”, au retinut anchetatorii.

Sursa citata subliniaza ca informatiile ce nu erau destinate publicitatii transmise i-au permis persoanei vizate, comisar din cadrul Garzii Financiare — structura centrala, sa evite prinderea în flagrant, acest fapt conducând la îngreunarea anchetei si a identificarii si prinderii faptuitorilor implicati în activitatile infractionale ce faceau obiectul dosarului respectiv.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.(AS, autor : Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie