Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu va fi audiat la DNA intr-un dosar de coruptie

 

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, va fi adus la audieri la Directia Nationala Anticoruptie. Constantinescu este cercetat într-un nou dosar de coruptie.

dnaProcurorii DNA fac mai multe perchezitii la diferite institutii publice din Constanta, inclusiv la Consiliul Judetean.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari într-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea, în perioada 2011-2013, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere în plan local. În cursul diminetii de 19 martie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii în trei locatii situate în municipiul Constanta, dintre care doua sunt sediile unor institutii publice. În acest moment, în cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind începuta urmarirea penala fata de vreo persoana”, se precizeaza într-un comunicat DNA.

Nicusor Constantinescu mai este cercetat într-un dosar de procurorii DNA.

DNA Constanta a început urmarirea penala fata de Constantinescu în luna ianuarie, în sarcina caruia s-au retinut sase infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Din Rezolutia de începere a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat ca „exista date si indicii temeinice potrivit carora, învinuitul Nicusor Daniel Constantinescu si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta în sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale în valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”, potrivit DNA.

La scurt timp dupa începerea urmaririi penale, presedintele Consiliului Judetean Constanta a cerut sa-si trateze afectiunile de care sufera în strainatate. Nicusor Constantinescu a plecat din România, însotit de sotie, în 23 ianuarie, pentru a se interna la spitalul Stanford din California, iar pe 31 ianuarie a revenit în tara. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie