Ministerul Economiei va prelua din nou companiile energetice de stat

 

Companiile energetice de stat, aflate în prezent în subordinea Departamentului pentru Energie, vor trece din nou la Ministerul Economiei, în cadrul unui nou departament care se va ocupa de privatizari, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Economiei.

ministerul economieiProiectul de act normativ prevede înfiintarea, în subordinea Ministerului Economiei, a Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS), care urmeaza sa preia atât portofoliul de companii din cadrul Departamentului pentru Energie, cât si societatile din cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie.

‘Se înfiinteaza Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, institutie publica cu personalitate juridica, în subordinea Ministerului Economiei, care functioneaza în coordonarea ministrului Economiei, prin reorganizarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie, denumit în continuare O.P.S.P.I., si prin preluarea atributiilor Departamentului pentru Energie de institutie publica implicata privind privatizarea’, se arata în textul proiectului de ordonanta de urgenta.

În nota de fundamentare, autorii proiectului explica faptul ca aceasta modificare este necesara pentru eficientizarea procesului de privatizare a companiilor de stat.

‘În scopul eficientizarii acestor structuri care sa realizeze procesul de privatizare al operatorilor cu capital de stat, se intentioneaza crearea unei structuri care sa actioneze unitar si coerent astfel încât sa se asigure dezideratul programului de guvernare în conditii de eficienta si rentabilizare a companiilor de stat care sa devina competitive pe pietele pe care acestia activeaza atât la nivel national cât si regional. Aceasta structura, denumita Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, urmeaza sa se înfiinteze prin reorganizarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie, aceasta preluând înca de la înfiintare atributiile institutiei publice implicate în privatizare si pentru operatorii din domeniul energetic si resurselor energetice, atributii pe care în prezent la are Directia Generala Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie’, se mai arata în nota de fundamentare.

Proiectul de ordonanta de urgenta mai prevede ca activitatile în domeniul administrarii si privatizarii se realizeaza pe baza ordinelor emise de ministrul Economiei. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie