DNA: Nicusor Constantinescu a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire a unor centrale eoliene
Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, este urmarit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat ca a împiedicat controale ale Curtii de Conturi si a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire a unor centrale eoliene.
„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea în miscare a actiunii penale si retinerea inculpatului
Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, în sarcina caruia s-au retinut: 3 infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice; 21 de infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, se arata într-un comunicat de miercuri al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Din ordonanta de retinere a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în perioada 2011 – 2013, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a refuzat în mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei institutii.
În aceasta modalitate, spun anchetatorii, a fost tulburata grav activitatea Curtii de Conturi, care s-a aflat în imposibilitatea de a-si îndeplini principala atributie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.
„Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constând în faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, în conditiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice în perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA. Sesizarea a fost înregistrata la data de 1 noiembrie 2012, ca urmare a unei plângeri penale formulate de Curtea de Conturi”, mai precizeaza DNA.
Potrivit procurorilor anticoruptie, Nicusor Constantinescu a împiedicat, în mod repetat, efectuarea controlului programat în cursul anului 2011, conditionând prezentarea documentelor de comunicarea unei dovezi ca respectiva actiune de control figura în programul de activitate al Curtii de Conturi. mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!