Anchetatorii fostului sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, urmariti penal

 

Seful DIICOT, Alba Ioan Muresan, a fost audiat miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, l-a acuzat ca i-a fabricat dosarul.

Traian BerbeceanuSeful DIICOT Alba, Ioan Muresan, un procuror si un ofiter al structurii sunt urmariti penal pentru abuz în serviciu si complicitate la abuz în serviciu. Acestia sunt acuzati ca i-au fabricat un dosar lui Traian Berbeceanu, pentru a-l înlatura din functie.

„În cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, suspectul Muntean Alin, ofiter de politie judiciara în cadrul BCCO Alba, si-a îndeplinit în mod necorespunzator atributiile de serviciu ce îi reveneau, cu ocazia instrumentarii aceluiasi dosar al DIICOT – ST Alba, prin: obtinerea unor declaratii de martor împotriva lui Berbeceanu Traian în urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate în alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate în relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian, prin întocmirea în cursul anului 2013 a unor procese-verbale de investigare cu continut neverificabil, având caracter de inculpare, la adresa persoanei cercetate, folosite ulterior de procurorul de caz ca mijloace de proba, prin întrebuintarea de promisiuni nelegale sau de amenintari fata de alte persoane cercetate în cauza, cu scopul de a le determina sa dea declaratii împotriva lui Berbeceanu Traian, aducând o grava vatamare intereselor legale ale acestuia”, se arata în comunicatul DNA.

„În urma îndeplinirii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre Muresan Ioan, Muntean Alin si Cean Nicolaie au obtinut atât pentru ei însisi, cât si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial. Aceste foloase au constat în retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, înlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub învinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta împotriva unor magistrati si ofiteri de politie”, mai arata procurorii DNA. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie