Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta catre Curtea de Apel Bucuresti pentru judecarea cererii de eliberare formulata de Mihai Stoica
Tribunalul Bucuresti (TB) a calificat drept contestatie în anulare actiunea lui Mihai Stoica, managerul stelist care a cerut sa fie eliberat din închisoare, dupa ce a fost condamnat la 3 ani si 6 luni în dosarul transferurilor. Magistratii TB si-au declinat competenta catre Curtea de Apel Bucuresti pentru judecarea contestatiei în anulare.
Avocatii lui Mihai Stoica au cerut luni aplicarea legii mai favorabile în cazul clientului lor, iar potrivit noului Cod de procedura penala, faptele pentru care managerul Stelei a fost condamnat s-au prescris.
Magistratii TB au spus ca actiunea avocatilor ar trebui schimbata în contestatie în anulare si au ramas în pronuntare în legatura cu competenta instantei care trebuie sa judece aceasta cerere.
Managerul general al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, a depus si o contestatie în anulare la CAB la decizia prin care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare, care se va judeca pe 21 martie.
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpati din dosarul transferurilor din fotbal.
George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar al FC Dinamo — 6 ani si 4 luni, Ioan Becali — 6 ani si 4 luni, Victor Becali — 4 ani si 8 luni.
De asemenea, Jean Padureanu, fost presedintele al clubului Gloria Bistrita, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de închisoare cu executare în acelasi dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o luna si 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu — la 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.
Instanta a schimbat încadrarile juridice ale celor mai multe infractiuni de care erau acuzati cei opt oameni din fotbal — astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridica din înselaciune în înselaciune cu consecinte deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridica din spalare de bani în spalare de bani în forma continuata.
CAB i-a condamnat pe inculpati în functie de noul sau vechiul Cod penal, în functie de cererile pe care acestia le-au facut prin avocati la ultimul termen de judecata.
Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 20 mai 2013 sa trimita spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, dupa ce a admis recursul declarat de DNA, dar si recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Padureanu, Gheorghe Netoiu si fratii Ioan si Victor Becali si a trimis dosarul spre rejudecare.(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!