Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea de aprobare a ordonantei privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in 2014

 

Presedintele Traian Basescu a promulgat marti Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2014, precum si alte masuri în domeniul cheltuielilor publice.

basescu semnandOUG 103/2013 are ca obiect de reglementare stabilirea drepturilor salariale ale personalului bugetar pentru anul 2014, precum si promovarea unor masuri legislative prin care sa se prevada mentinerea unor masuri fiscal-bugetare care si-au încetat aplicabilitatea la 31 decembrie 2013.

Totodata, se reglementeaza acordarea unei burse de rezident în cuantum lunar de 670 de lei pentru medicii si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat cu un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei.

De asemenea, se prevede majorarea cu pâna la 10% a salariilor personalului didactic din învatamântului preuniversitar si universitar cu o vechime în învatamânt de pâna la 6 ani.

Potrivit unui amendament al vicepremierului Liviu Dragnea, prin exceptie de la prevederile art. 1, începând cu data de 1 iulie 2014, pentru functiile de demnitate publica alese de la nivelul administratiei publice locale, indemnizatiile se stabilesc potrivit prevederilor Legii-cadru 284/2010, respectiv prin înmultirea coeficientilor de ierarhizare prevazuti în anexa nr. I — functiile de demnitate publica alese din cadrul organelor autoritatii publice locale la Legea 284/2010, cu modificarile ulterioare, cu valoare de referinta de 600 de lei.

Camera Deputatilor a adoptat în februarie proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2014 — medici rezidenti, personal didactic si alesi locali.(AS — autor: Georgiana Tanasescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie