Ministerul Educatiei este acuzat de organizarea licitatiei cu dedicatie pentru manualele digitale

 

Un nou scandal se naste în jurul manualelor digitale. Nici nu a fost lansata bine procedura de achizitie, ca deja e contestata din toate directiile. Parte dintre creatorii de manuale considera ca licitatia este una cu dedicatie, iar Uniunea Editorilor se pregateste sa atace în instanta ordinul de ministru.

ministerul educatiei nationale, MENVineri ministerul Educatiei a publicat calendarul de achizitie a noilor manuale de clasa I si a II-a. În aprilie vor fi prezentate specificatiile tehnice, iar pâna la începutul lui iunie manualele trebuie sa fie gata si în format clasic, si în format digital.

„Senzatia e ca totul este facut din mana, ori este o licitatie cu dedicatie sau lucrurile sa fie facute pur si simplu abramburite, de-a valma”, a spus Cristian Greseanu, director editura.

Editurile au la dispozitie 48 de zile pentru a realiza zece manuale. „Am asteptat 18 ani sa înlocuim anumite manuale dupa care avem o licitatie pe care o facem in doua luni pe coltul mesei”, a mai spus Cristian Greseanu, director editura.

Marea problema o reprezinta varianta digitala a manualelor. Specialistii IT spun ar fi nevoie de cel putin 3 luni ca acestea sa fie realizate la standardele cerute. Revoltata de cerintele Ministerului Educatiei, Uniunea Editorilor e pregatita sa blocheze procedurile de licitatie. Deocamdata, nimeni din cadrul Ministerului Educatiei nu a vrut sa furnizeze un punct de vedere. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie