Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

 

Fostul presedinte al Federatiei Române de Box, Rudel Obreja a fost trimis în judecata în dosarul în care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Rudel ObrejaProcurorii Sectiei de combatere a coruptiei l-au trimis în judecata, în stare de arest la domiciliu, pe Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Române de Box, pentru infractiunea de trafic de influenta, dosarul urmând sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti, arata marti Directia Nationala Anticoruptie, într-un comunicat de presa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoana, denuntatoare în cauza, un milion de euro, lasând sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din compunerea completului învestit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, astfel încât îi va determina sa pronunte o hotarâre favorabila acesteia. În acel dosar, denuntatorul declarase recurs împotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului.

„Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, sa fie remisa înainte de pronuntarea hotarârii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe lânga care îsi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarâre favorabila daca va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP si NCPP)”, au precizat procurorii.

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel încât hotarârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a ramas definitiva, au scris procurorii în actul de sesizare a instantei.

Rudel Obreja declara în 13 februarie ca denuntatorul este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei „înscenari” a acestuia.

În 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, care fusese condamnat în 2006 în legatura cu prabusirea FNI. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie