45 de firme si peste 80 de persoane implicate in reteaua care vindea carne alterata

 

Filiera interna era condusa de Andrei Sileanu si Sorin Selesiu. În circuitul evazionist sunt implicate 45 de firme si peste 80 de persoane, din care 39 sunt deja urmarite penal.

carne hala procesareUnul dintre capii filierei din România, Andrei Sileanu, a recunoscut toate infractiunile pe care le-a comis. Celalalt, milionarul Sorin Selesiu, se situeaza la antipod. El neaga cu desavârsire orice implicare penala! Probele însa îl contrazic.

Dezvaluiri incendiare reies din documentele procurorilor DIICOT, în cazul „Mafiei carnii stricate”. Pe baza lor, „Evenimentul zilei” va prezinta, astazi, filiera din România si omul de legatura cu filiera externa. Asa cum va informam saptamâna trecuta, 150 de ticalosi au otravit mâncarea românilor vreme de cel putin trei ani, printr-o retea transfrontaliera cu extensii în alte cinci state ale Uniunii Europene, dar si în tari din spatiul non-UE.

Din referatul de arestare al DIICOT reiese ca întreaga operatiune care a adus statului o paguba de peste 23 milioane de lei era condusa de Andrei Sileanu si Sorin Selesiu, patron al firmei clujene Michelangelo. Importul carnii se facea prin 12 firme ai caror asociati erau oameni cu posibilitati materiale reduse, români si straini.

Prin aceste firme se cumpara marfa de pe piata externa cu ajutorul Oanei Chirita, reprezentant al firmei Balcarn Trading, cu sediul în Cipru. Carnea era transportata în tara, cu complicitatea unor firme de transport. La Vama Vârsnad, TIR-urile treceau granita pe tura comisarului sef Marius Onica, de la Politia de Frontiera Arad. Acesta era sunat de Sileanu, care îi spunea numerele de înregistrare ale TIR-urilor. Ofiterul nici nu le înregistra macar.

„Mogulii” regionali

Marfa era vânduta, apoi, fictiv, catre alte patru firme-tampon, si ajungea la beneficiarul real, Michelangelo. Cantitatile uriase de carne ajungeau apoi direct la patru mari distribuitori regionali. Pe lista celor urmariti penalse afla: Ana Drelciuc, patroana Medasimpex, din judetul Neamt, sotii Daniela si Gheorghe Grumazescu, actionari la Gidacom, judetul Iasi, Horatiu Bonea – consilier al europarlamentarului Ovidiu Silaghi si patron al Bonvi Impex, din judetul Satu Mare, si Sorin-Ioan Oltean, actionar al A&O Maritime Trading, din judetul Constanta. Toti sunt acuzati de evaziune, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Seful ANPC, contrazis de probe

Vinerea trecuta, seful ANPC, Marius Dunca, spunea ca nu a ajuns pe rafturile hipermarketurilor carne alterata. Însa, procurorii detin dovezi ca Bogdan Curticiu, administrator la Michelangelo, si Ioana Curticiu au comis infractiunea de comercializare de produse alterate, pentru care risca pâna la trei ani de închisoare.

Citeste mai departe pe evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie