Romlag Brasov a fost cumparata de producatorul de tigla metalica Bilka

 

Producatorul brasovean de tigla metalica Bilka Steel, controlat de antreprenorul Horatiu Tepes, a demarat un plan investitional în valoare de 5 mil. euro care se va încheia în 2016. Prima etapa a acestui program a vizat achizitia activelor imobiliare ale fabricii de piese auto Romlag Brasov, intrata în faliment în octombrie 2011.

bilka tigla metalicaLuna trecuta, producatorul a semnat documentele pentru achizitionarea halelor de productie ale Romlag, care ocupa aproximativ 27.000 mp din platforma industriala Rulmentul Brasov, unde îsi desfasoara activitatea si Bilka Steel. În urma acestei extinderi, producatorul a ajuns sa detina o suprafata de circa 45.000 mp în care sunt organizate depozite, linii de productie si spatii de birouri.

„Pentru a ajunge la suprafata optima si necesara investitiilor pe care ni le-am bugetat pentru urmatorii trei ani, mai avem nevoie de alti 15.000 mp de teren. În acest sens avem în vedere achizitionarea sau concesionarea unei noi suprafete din fosta platforma Rulmentul”, a declarat Horatiu Tepes.

În anii trecuti, Bilka Steel s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor si a gamelor de produse sau a retelei, dar 2014 reprezinta primul pas din strategia de dezvoltare pe productia industriala. În procesul de extindere vizat de companie pentru acest an, nu se exclude posibilitatea achizitionarii unui producator local.

„În prima jumatate a anului preconizam finalizarea investitiei în marirea capacitatii de productie de tigla metalica Clasic. Aceasta va creste cu 60% capacitatea de productie pentru acest produs. Avem investitii bugetate si aprobate pentru achizitionarea unei noi linii de productie pe zona de accesorii. Nu renuntam nici la ideea de a achizitiona un producator local si de a introduce un nou produs în portofoliul Bilka”, precizeaza proprietarul companiei.

Bilka a încheiat 2013 cu afaceri de 104 milioane lei, în crestere cu 41% fata de 2012. Vânzarile totale s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane mp de tigla metalica. Alexandru Urzica, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie