Politele de asigurare ale agentiilor de turism vor acoperi 100% banii avansati de client

 

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din România (ANAT) va propune ministerului de resort câteva schimbari care sa aduca piata de calatorii din România pe coordonate europene, printre care si licentierea agentiilor, a declarat, pentru AGERPRES, Lucia Morariu, presedintele ANAT.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism,,Membrii ANAT au adoptat o serie de hotarâri vizavi de modul în care se acrediteaza, se licentiaza agentiile de turism. În acest sens, am fost de acord ca este cazul sa înasprim conditiile de licentiere în turism astfel încât consumatorii sa fie siguri ca banii pe care îi avanseaza pentru pachete turistice sunt acolo unde trebuie si ca vor avea atât vacanta pe care au contractat-o cât si calitatea la care se asteapta. Ne-am gândit, în primul rând, ca polita asigurare pe care orice agentie de turism e obligata sa o aiba sa fie construita de asa maniera încât sa acopere 100% banii avansati de client, lucru care, în prezent, nu se întâmpla’, spune Lucia Morariu.

De altfel, anul 2014 va readuce în prim plan siguranta calatoriilor, necesitatea asigurarii calitatii, sigurantei si confortului, dupa cum apreciaza toti reprezentantii asociatiilor patronale din turism.

‘În al doilea rând, consideram necesar ca pentru agentiile de turism sa existe stabilit prin lege un capital minim mai mare decât cel necesar pentru a înfiinta o simpla societate cu raspundere limitata pentru ca nu este normal ca numai cu aproape 300 de dolari sa poti sa îti înfiintezi în România o agentie de turism si într-o luna de zile sa aduni de pe piata bani de la clienti, circa 50.000 — 55.000 de dolari neavând în spate un capital social mai mare si cu patrimoniu serios’, a explicat presedintele ANAT.

Potrivit sursei citate, conditiile serioase acrediteaza sistemul.

,,Este normal ca noi, asociatia, sa dorim sa facem ordine pe piata de calatorii în favoarea acelor companii care lucreaza corect în piata. Conditiile serioase acrediteaza sistemul si chiar activitatea pe care companiile o desfasoara normal. Din fericire, în anul 2013 nu am avut decât un singur astfel de incident care sa conteze, dar practic nu numarul incidentelor conteaza, ci sumele care s-au pierdut. Iata de ce am trebuit sa fac un pas în fata si sa cer înasprirea conditiilor de licentiere. Majoritatea membrilor nostri sunt seriosi, au capital social si patrimoniu stabil, pe acestia dorim sa îi evidentiem si sa îi aparam prin noua legislatie propusa. Mai multa ordine în sistem înseamna mai multi platitori corecti de taxe si impozite catre bugetul de stat pentru ca nu este normal ca unii mai fraieri sa desfasoare o activitate legala si altii mai smecheri sa înfiinteze într-o saptamâna o agentie de turism la fiecare colt de strada si sa vânda pachetele la jumatate din pret dupa care poate nu îi mai gasesti în câteva luni’, a precizat Lucia Morariu.(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie