Reteaua Mega Image isi inchide din magazine deoarece isi fac reciproc concurenta

 

Reteaua de supermarketuri Mega Image a ajuns la 300 de magazine pe piata locala, dupa una dintre cele mai agresive campanii de extindere din România ultimului deceniu, care a atras atentia competitorilor dar si a site-urilor de satira, un ritm care însa a dus si la închiderea unor magazine proprii pentru ca îsi faceau reciproc concurenta.

megaimage-shop-goÎn luna februarie, Mega Image a închis doua magazine de proximitate Shop&Go din zona Fundeni si zona Mosilor, neprofitabile pentru ca se aflau foarte aproape de supermarketuri Mega Image, potrivit reprezentantilor companiei.

Planurile de viitor ale companiei prevad însa continuarea extinderii retelei.

Astfel, în 7 martie, Mega Image a deschis magazine Shop&Go pe Strada Ion Câmpineanu, Strada Porumbacu, Aleea Buhusi si Strada Foisorului. Vineri, 14 martie, retailerul a mai deschis o noua unitate pe Bulevardul Camil Ressu, a 300-a retelei. Suprafetele magazinelor variaza între 80 si 96 metri patrati si au o gama de peste 2.000 de produse alimentare.

Pâna la finalul lunii martie, Mega Image urmeaza sa mai deschida alte doua magazine noi.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România cu o retea ce cuprinde în prezent 300 magazine în Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Târgoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168), Shop&Go (131), AB COOL FOOD (1).

Potrivit unor prezentari ale Delhaize, veniturile grupului în România au crescut cu peste 35% în trimestrul al doilea al anului trecut si cu aproximativ 30% în trimestrul al treilea. În 2012, compania a obtinut un profit net de 3,5 ori mai mare decât în 2011, de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), la o cifra de afaceri cu 44% mai ridicata, de 1,75 miliarde lei (394 milioane euro).

Totodata, un raport al Consiliului Concuretei situeaza Mega Image pe locul sapte în topul retelelor moderne de retail, în functie de vânzarile din 2012, dupa Kaufland, Carrefour, Lidl, Real, Auchan si Penny&XXL si înaintea cora, Profi si Billa. zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie