ElectoRata ar putea fi aprobata prin ordonanta de urgenta

 

Masura posibilitatii amânarii cu doi ani a platii ratelor la creditele bancare pentru persoanele cu venituri sub 1.610 lei va fi cuprinsa într-o Ordonanta de Guvern, a declarat, vineri, deputatul Emil Nita, membru în Comisia pentru industrie si servicii a Camerei Deputatilor.

bancile‘Eu cred ca va fi o Ordonanta de Guvern. Situatia în România este o situatie complicata. Este bine a recunoaste ca o mare parte dintre cetatenii acestei tari se afla în situatia de a avea credite bancare pe care, din pacate, din cauza crizei economice, a crizei bancare, din cauza conditiilor economice europene, nu mai pot sa acopere din venituri ratele, inclusiv din cauza scaderii drastice, în ultimii 4-5 ani a locurilor de munca. Noi uitam ca 2010 – 2011 au fost marcati de pierderea locurilor de munca de catre aproximativ 600.000 de oameni. De aceea, eu spun ca orice masura care vine în sprijinul acestor cetateni nu este ‘electorata’. Nu as numi-o ‘electorata’, pentru ca, pâna la urma, este un ajutor dat românilor sa depaseasca o perioada dificila’, a spus Nita, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anuntat, la începutul lunii februarie, aplicarea unei masuri prin care persoanele care au credite la banci si un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei întelegeri cu banca, la înjumatatirea ratei pe o perioada de doi ani.

Masura ar urma sa intre în vigoare de la 1 aprilie, dar cei care opteaza pentru aceasta nu trebuie sa aiba restante mai vechi de 90 de zile la plata ratelor. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie