O platforma interactiva realizata de World Economic Forum recomandata ca exemple de bune practici, Codul de Guvernanta Corporativa si Ghidul Anti-coruptie elaborate de AmCham Romania
Codul de Guvernanta Corporativa si Ghidul Anti-coruptie elaborate de AmCham România au fost recomandate ca exemple de bune practici în editia din ianuarie 2014 a Leading Practice Exchange, o platforma interactiva realizata de World Economic Forum si experti din cadrul programelor ce vizeaza combaterea coruptiei (PACI) si Global Agenda Council on Catastrophic Risks.
Potrivit unui comunicat al AmCham România, remis joi AGERPRES, Codul de Guvernanta Corporativa si Ghidul Anti-Coruptie au fost elaborate de experti din cadrul grupurilor de lucru AmCham, oferind companiilor membre instrumente concrete care, în completarea propriilor politici de combatere a coruptiei, încurajeaza implementarea si monitorizarea constanta a rezultatelor în acest domeniu.
‘Recomandarea celor doua documente AmCham România de catre World Economic Forum ne onoreaza si ne încurajeaza sa promovam mai activ în rândul membrilor un comportament responsabil, bazat pe valori precum integritatea si etica în afaceri, si o politica de toleranta zero fata de coruptie’ a declarat Anda Todor, presedintele grupului de lucru Guvernanta Corporativa din cadrul AmCham România.
AmCham România este un promotor al PACI (Partnership Against Corruption Innitiative) în România, sprijinind companiile membre în procesul de aderare si implementare a acestui program ce se deruleaza sub egida World Economic Forum.
Publicatia si portalul Leading Practice Exchange ofera comunitatii de afaceri acces la exemple de bune practici si în domenii precum managementul riscului datorat catastrofelor, mediului virtual sau lantului de distributie, cu scopul de a întari capacitatea industriilor de a face fata diverselor tipuri de riscuri si de a încuraja abordari inovative din partea acestora.
Camera de Comert Americana în România (AmCham România) este cea mai reprezentativa asociatie profesionala de afaceri, înfiintata în anul 1993 de un grup de companii americane ce reuneste în prezent 360 de companii americane, internationale si locale. Acestea au cumulat investitii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 200.000 de locuri de munca.
AmCham România este ferm angajata în facilitarea unui dialog deschis între comunitatea de afaceri si autoritatile centrale, promovând solutii si prioritati pentru îmbunatatirea mediul de afaceri si cresterea competitivitatii economice a României în plan regional si european.(AS — autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!