Ion Tiriac despre condamnarile din Dosarul Transferurilor: Sportul romanesc nu merita o palma peste gura din partea justitiei

 

Ion Tiriac a declarat, joi, comentând condamnarile celor opt oameni din fotbal în Dosarul Transferurilor, ca este foarte curios faptul ca trei instante au dat de trei ori trei solutii diferite în acest caz.

Ion Tiriac1Ion Tiriac a adaugat ca sportul românesc, din care face parte, nu merita „o palma peste gura” din partea justitiei.

„Nu stiu daca statul român ar avea de câstigat sau de pierdut cu cei opt oameni de fotbal (n.r. – în închisoare). Legea e lege. Iar legea trebuie respectata. Dar în general, daca ai gresit în lege nu peste tot raspunsul este «puscarie-puscarie-puscarie». Puscaria costa, asta nu stiu de ce îl bagi. Oamenii de afaceri sunt oameni de afaceri, trebuie sa respecte legea fie ca sunt în fotbal, fie ca sunt în industria farmaceutica. Dupa câte am vazut eu acolo, dar nu cunosc esenta… promit ca o sa citesc si motivarea pentru ca ma intereseaza… însa nu cred ca noi, sportul românesc, meritam chiar asa o palma peste gura cum ni s-a dat în momentul asta. Dar, înca o data, legea e lege si trebuie respectata. Judecatorii aia e curios… de trei ori trei decizii diferite. Mie mi se pare foarte curios ca sa nu spun altfel. Dar trebuie sa le acceptam asa cum sunt daca nu putem sa ne aparam altfel”, a spus Tiriac.

Proprietarul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy a mentionat ca cei opt oameni de fotbal condamnati la închisoare cu executare nu sunt un pericol public. „Oamenii astia nu cred ca sunt un pericol public. E adevarat, legea trebuie respectata din toate punctele de vedere, dar sunt interpretari si interpretari. Dupa parerea mea, domnul Popescu dupa câte stiu eu nu a gresit. Si îl cunosc destul de putin, cred ca ne-am vazut de 4-5-6 ori”, a precizat omul de afaceri, prezent, joi, la un eveniment organizat cu ocazia semnarii unui parteneriat între Federatia Româna de Tenis, Federatia Româna de Natatie si Petatlon Modern si Fundatia Olimpica Româna cu Mercedes-Benz România.

În opinia lui Ion Tiriac, Gheorghe Popescu nu are nicio vina, comparând situatia lui cu a liderului mondial în tenis, Rafael Nadal. „Eu consider, dupa câte stiu, dupa câte am citit si am vazut, ca domnul Gica Popescu nu are nicio vina. Eu am înteles ca el a fost chemat si i s-a spus: «Domnule Popescu, dumneata nu ai platit destule taxe». Cum a fost chemat si domnul Nadal acum câteva luni: «Domnule Nadal, nu ai platit cinci milioane, trebuia sa platesti mai mult. Ai zece zile». Iar domnul Nadal în doua ore a platit banii si pe urma a spus: «Oamenii mei îmi spun ca ati gresit dumneavoastra, va dau în judecata si nu numai sa îmi dati banii înapoi». Domnului Popescu acum opt-noua ani când i s-a spus: «Trebuie sa platesti taxe pentru milionul pe care l-ai luat, nu pentru transfer de jucator, ci pentru serviciile pe care le-ai adus clubului înainte sa pleci. Si trebuie sa platesti 400.000 taxe». Iar el: «Poftim 400.000 taxe». Iar asta nu este recunoastere ca sunt vinovat de ceva, asta se întâmpla peste tot. Este normal ca un stat sa vrea mai întâi banii. Pe urma, daca vrea îl tine pe unul în puscarie sa plateasca cetatenii taxe ca sa stea unul acolo si sa îi dea de mâncare si asa mai departe”, a explicat Tiriac.

Citeste mai departe pe realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie