Procesul de calomnie a fostilor arbitrii Adrian Porumboiu si Ion Craciunescu continua dupa doi ani

 

Fostii arbitri Adrian Porumboiu si Ion Craciunescu nu au dat curs ocaziei oferite de Curtea de Apel Bucuresti de a stinge litigiul dintre ei pe cale amiabila si continua sa se judece reciproc pentru calomnie. Dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca cei doi trebuie sa-si plateasca unul altuia daune morale in valoare de un milion de lei, cei doi fosti arbitri au atacat cu apel sentinta instantei de fond, astfel incat dosarul a primit, ieri, un al unsprezecelea termen de judecata. Litigiul dintre Porumboiu si Craciunescu a ajuns in instanta in luna mai a anului 2012, dupa ce s-au acuzat unul pe celalalt, in „Gazeta Sporturilor” de spaga si de boli cu transmitere sexuala.

Ciocan judecatorLa inceputul anului 2012, fosul arbitru Adrian Porumboiu, care era si patron al echipei FC Vaslui, l-a acuzat, in cadrul unui interviiu acordat cotidianului „Gazeta Sporturilor”, pe fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, ca ar fi primit mita de la proprietarul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, pentru a favoriza clubul clujean intr-o partida disputata cu FC Vaslui.

„Vreti sa va spun eu cum pozeaza Ion Craciunescu si, de fapt, cat de mult ii plac banii, dar fara sa-i munceasca? Eram in tribuna cu George Copos si cu un tip care am aflat ca lucreaza la Oficiul pentru prevenire si combaterea spalarii banilor. Si Copos mi-a zis ca tipul i-a marturisit ca exista o ancheta privitoare la bani mutati dinspre Paszkany spre Craciunescu in niste conturi din Insulele Cayman. Omul de la Spalarea Banilor imi zice sa tac din gura, sa nu zic nimanui. Ma duc la Ion Craciuneascu acasa, ii spun tot, doar l-am socotit prietenul meu, am fost ca fratii zeci de ani. «Ioane, esti un tampit daca faci asta! Viata e scurta, ai fost un mare arbitru, cum sa te compromiti in halul asta?!» Cand a auzit de ancheta cu Insulele Cayman, Craciunescu a inceput sa alerge prin casa, a luat doua icoane si a inceput sa se jure ca nu e nimic adevarat. I-am zis de la cine stiu, sa nu creada ca am informatia de la o baba chioara”, a declarat Porumboiu in interviul cu pricina.

In replica, Ion Craciunescu a declarat pentru aceeasi publicatie ca toate afirmatiile sunt niste aberatii.”Sa mergem, si eu, si Porumboiu, la detectorul de minciuni! Oricand! Sa vedem cine minte, eu sau acest monstru! Da, Porumboiu e un monstru, credeti-ma! Mi-a spus regretatul Zoltan Erdei, care a jucat cu el la Slatina, ca Porumboiu a avut sifilis cand era tanar. Acestea sunt efectele netratarii. Nu putem trai toti sub amenintarea sifilisului si paranoii netratate ale lui Porumboiu. De data asta, nu-l mai las asa! O sa-i cer despagubiri si astept ca toata lumea sa-si dea seama ca omul asta e un monstru. O sa vedeti cum va da din colt in colt si va spune ca a auzit, ca i s-a spus. Gata, de data asta s-a terminat totul!”, a afirmat fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Spaga si sifilisul au ajuns in instanta

Acuzatiile aduse reciproc de cei doi arbitri au ajuns in instanta. Adrian Porumboiu a apelat la servciile Societatii Civile de Avocati Chiuariu si Asociatii si l-a actionat in judecata pe Ion Craciunescu, cerandu-I acestuia daune morale pentru acuzatia adusa. Pe de alta parte, si Craciunescu l-a actionat in judecata pe Porumboiu, solicitand, de asemenea, instantei, sa-l oblige pe patronul FC Vaslui sa-I plateasca daune morale pentru acuzatiile privind spaga pe care ar fi primit-o de la Arpad Paszkany.

Dosarul a fost inegistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti in data de 28 mai 2012, iar pe fond s-a judecat in sapte termene. La data de 21 iunie 2013, instanta a pronuntat o solutie uluitoare. Astfel, magistratii au admis in parte cererea lui Porumboiu si cererea lui Craciunescu, obligandu-l pe Ion Craciunescu sa-i plateasca lui Adrian Porumboiu despagubiri in cuantum de un milion de lei. Insa, in cuprinsul aceleiasi hoarari, magistratrii l-au obligat si pe Adrian Porumboiu sa-i plateasca lui Ion Craciunescu despagubiri morale in cuantum de un milion de lei. Cele doua obligatii au fost compensate, instanta dispunand ca, dupa ce aceasta decizie va ramane definitiva, cei doi fosti arbitri sa o publice pe cheltuiala lor in „Gazeta Sporturilor”.

Nu s-au impacat

Lucrurile nu s-au oprit aici. Atat Adrian Porumboiu, cat si Ion Craciunescu au atacat cu apel hotararea Tribunalului Bucuresti. Dosarul s-a mutat, in data de 25 septembrie 2013, la Sectia a IV-a Civila a Curtii de Apel Bucuresti.

Pana in prezent, au avut loc patru termene de judecata. In data de 28 ianuarie 2014, magistratii au decis sa amane judecarea cauzei pentru a da posibilitatea partilor sa stinga litigiul pe cale amiabila. Acest lucru nu s-a intamplat, insa, astfel incat, ieri, instanta a luat din nou dosarul in discutie, mai ales ca Ion Craciunescu a depus la dosar unele documente care sa-i sustina afirmatiile. Cauza a fost amanita pentru data de 29 aprilie, pentru ca Adrian Porumboiu sa poata lua la cunostinta de documentele depuse la dosar de Ion Craciunescu. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie