Dosarul accidentului din Muntii Apuseni. Procurorii Parchetului Militar au audiat 50 de persoane in ultimele doua saptamani

 

Procurorii Parchetului Militar au audiat în calitate de martori, în perioada 20 februarie – 5 martie, 50 de persoane în dosarul accidentului aerian din Muntii Apuseni, reprezentând persoane vatamate si parti civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila, persoane din cadrul MAI si MApN.

parchet militarPotrivit unui comunicat al Parchetului General remis vineri AGERPRES, audierile s-au desfasurat concomitent la Bucuresti si pe raza judetelor Alba, Cluj, Mures si Bihor.

De asemenea, a fost finalizata activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicarile realizate prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta „112”.

În plus, procurorii militari au solicitat si primit documente, înscrisuri de la institutii implicate în operatiunile de localizare, cautare si salvare a echipajului si a persoanelor aflate la bordul aeronavei.

În vederea lamuririi cauzei sub toate aspectele, în perioada urmatoare va continua audierea persoanelor care pot furniza informatii utile si pertinente.

Procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal în legatura cu accidentului aviatic din Muntii Apuseni, fiind efectuate cercetari pentru savârsirea infractiunilor de neluarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca; ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta în serviciu.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit într-o zona împadurita din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si o tânara, ofiter-student, si-au pierdut viata în urma accidentului aviatic.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie