Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate în cazul a patru fosti sau actuali alesi locali

 

Agentia Nationala de Integritate (ANI) informeaza ca s-a constatat existenta starii de incompatibilitate în cazul a patru fosti sau actuali alesi locali – doi primari si doi consilieri locali, ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit unui comunicat al ANI transmis vineri AGERPRES, Iulian Bot s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2010 — aprilie 2013, întrucât a detinut, simultan, atât functia de primar al Comunei Liesti, cât si calitatea de reprezentant în Adunarea Generala a Actionarilor în cadrul SC Apa Canal SA Galati.

În cazul lui Nicolae Topoleanu, inspectorii au retinut ca s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2012 — noiembrie 2013, întrucât a detinut, simultan, functia de primar al Orasului Macin, cât si calitatea de membru în Consiliul de Administratie al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

„În perioada detinerii calitatii de consilier local în cadrul Consiliului Local al Orasului Macin, întrucât societatea comerciala — la care sotia acestuia detine calitatea de asociat unic si functia de administrator — a încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul Orasenesc Macin (institutie aflata în subordinea C.L. al Orasului Macin), încalcând, astfel, dispozitiile art. 90 din Legea nr. 161/2003”, se arata în comunicat.

Ioan Maris s-a aflat în incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitarii mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan-Voda, firma la care acesta detine calitatea de asociat unic si functia de administrator, a încheiat un contract de prestari servicii cu Consiliul în valoare de peste 41.000 lei.

ANI mai precizeaza ca Gyorgy-Zsolt Sofalvi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada aprilie — iunie 2012, întrucât, în perioada exercitarii functiei publice de inspector sef adjunct în domeniul securitatii si sanatatii în munca în cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Mures, a candidat la alegerile locale din anul 2012 fara a demisiona din functia publica, alegeri în urma carora a fost ales consilier local în CL al Comunei Sîngeorgiu de Mures.

Potrivit legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii sau a încetarii de drept a mandatului.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie