Listarea pe bursa a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom va avea loc anul acesta

 

Listarea pe bursa a actiunilor detinute de statul român la Romtelecom va avea loc în cursul acestui an, în prezent fiind semnat contractul cu consultantul pentru privatizarea companiei, a declarat, joi, fostul ministru pentru Societatea Informationala, Dan Nica, în conferinta de bilant.

romtelecom‘S-a semnat contractul cu consultantul de privatizarea al Romtelecom si mergem în linie dreapta. Este un program foarte ambitios si ne tinem de acest calendar ca sa avem pentru prima data în decursul acestui an prima listare la bursa si accesul la actiunile detinute de grupul Romtelecom. Este un lucru pe care l-am promis si urmarim matematic ca acest lucru sa se întâmple, respectiv ca aceste etape sa se îndeplineasca cu strictete’, a spus Nica.

Desi nu a dorit sa faca precizari în privinta pachetului de actiuni care va fi listat pe bursa si nici perioada exacta din acest an, fostul sef al MSI a afirmat ca spera ca listarea sa se întâmple foarte repede în decursul acestui an.

‘Sper ca listarea sa se întâmple foarte repede în decursul acestui an. Nu pot sa va dau luna sau alte detalii care tin de alt domeniu pentru ca este vorba de o listare la bursa si de niste lucruri care trebuie pregatite si aranjate, dar am luat toate masurile pentru ca, împreuna cu consultantul si cu ceilalti actionari ai grupului Romtelecom, sa ne asiguram ca acest lucru se va întâmpla în cele mai bune conditii’, a precizat Dan Nica.

Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/ a anuntat marti semnarea contractului pentru asistenta specializata în cazul privatizarii Romtelecom cu reprezentantii consortiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consortiu), UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL, si BT Securities S.A.

Conform MSI, obligatiile contractuale ale consultantului constau în furnizarea de servicii de consultanta în procesul de finalizare a privatizarii SC Romtelecom SA, pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor si efectuarea tuturor masurilor a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au ca scop optimizarea procesului de privatizare (achizitii, vânzari active, divizari, fuziuni, conversie etc.), elaborarea si implementarea strategiei de privatizare si propunerea metodei de privatizare.

Pretul contractului este format dintr-o componenta fixa în valoare de zero lei si o componenta variabila reprezentând 2,085% din profitul brut obtinut din vânzarea tuturor sau a unei parti a actiunilor, care include toate taxele si impozitele prevazute de legislatia în vigoare, inclusiv TVA.

‘În cazul în care tranzactia actiunilor detinute de statul român la SC Romtelecom SA nu se realizeaza, componenta variabila a contractului nu trebuie achitata’, mentioneaza ministerul de resort.

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea ca acest termen poate fi prelungit, în functie de circumstante.

Garantia de buna executie a contractului este în cuantum de cinci milioane de lei (scrisoare de garantie bancara de buna executie) si trebuie platita în maximum 7 zile de la data semnarii contractului.

Contractul expira la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul partilor.

Romtelecom este o societate pe actiuni oferind servicii complexe pe piata de comunicatii, de la telefonie fixa la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer Care.

Actionarii Romtelecom sunt Hellenic Telecommunications Organisation SA International, care detine 54,01% din capitalul companiei, si statul român prin MSI care detine 45,99% din capital.

Grupul elen de telecomunicatii OTE, proprietarul Romtelecom, a raportat joi un profit net de 287,8 milioane de euro pentru întregul an 2013, în scadere cu 34,6% fata de profitul net de 440,2 milioane euro înregistrat în 2012, în conditiile în care în ultimele trei luni ale anului trecut grupul a înregistrat pierderi nete de 188,7 milioane euro, informeaza un comunicat de presa.

În ceea ce priveste divizia din România, Romtelecom, aceasta a înregistrat în 2013 un profit operational de 8,4 milioane euro, în scadere cu 85,3% fata de rezultatul operational de 57,3 milioane euro înregistrat în 2012. Veniturile Romtelecom au scazut usor cu 1,6% pâna la 609,5 milioane de euro.

La data de 31 decembrie 2013, Romtelecom avea 2,252 milioane linii telefonice fixe (în scadere cu 3,3% în ritm anual), în timp ce numarul abonatilor la serviciile de Internet în banda larga a crescut cu 4,5% în ritm anual pâna la 1,249 milioane iar numarul abonatilor la serviciile de televiziune a crescut cu 7% pâna la 1,353 milioane. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie