Hotararea privind componenta Guvernului a fost atacata la Curtea Constitutionala

 

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat ca parlamentarii PDL si cei ai PMP au atacat la Curtea Constitutionala Hotarârea Parlamentului privind noua componenta a Guvernului.

curtea constitutionala„Am avut numarul nostru de semnaturi, aveam nevoie de semnaturi de la ei (parlamentarii PMP – n.r.), le-am solicitat si le-au dat. Cum, de altfel, daca or sa ne anunte ca vor dori sa depuna o motiune simpla (…) pe anumite teme si ne anunta dinainte vom fi de acord”, a aratat liderul PDL, la o emisiune a postului B1 TV.

El sustinut ca nu trebuie sa mire pe nimeni ca a existat un punct de vedere comun al presedintelui Traian Basescu cu cel al PDL.

„La fel am gândit întotdeauna atunci când am discutat despre respectarea legilor statului si a Constitutiei”, a spus el.

Liderul PDL a sustinut ca demersul la Curtea Constitutionala nu a fost facut pentru a prelungi criza politica, pe care nu democrat-liberalii au provocat-o, ci PSD si PNL, ci pentru ca a fost obligatoriu, ca demers politic al unui partid care în permanenta a respectat Constitutia, sa faca tot ceea ce trebuie ca aceasta sa fie respectata.

Presedintele PDL, Vasile Blaga declarase în cursul zilei de marti ca grupurile parlamentare ale PDL au decis sa atace la CC hotarârea Parlamentului pentru noul Guvern daca nu va exista asumarea raspunderii pentru noul program de guvernare.

Blaga a precizat ca, daca pâna luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, dupa ce s-a semnat protocolul între PSD si UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

„De aceea, am luat decizia în grupurile parlamentare reunite sa atacam la CC daca lucrurile vor continua în aceasta maniera în care îsi vor modifica programul de guvernare prin aceasta întelegere cu UDMR”, a precizat Blaga. Eliana Radulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie