Dosarul eliberarii frauduloase de acte medicale din judetul Gorj: Noua cadre medicale au fost trimise in judecata

 

Noua persoane din Târgu Jiu, majoritatea medici, au fost trimise în judecata de procurorii Parchetului instantei supreme, fiind suspectate ca au eliberat mii de documente medicale unor persoane care au obtinut fraudulos permise de conducere si permise de port-arma.

Concediu medicalPotrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost trimisi în judecata medicul oftalmolog Dana Maria Vodislav, medicul primar radiolog Elena Dinica Baltaretu, medicul specialist în medicina muncii Rodica Lehner si psihologul Valentina Elena Oprisor.

De asemenea, au fost trimisi în judecata si asistentul medical Elena Liliana Racman, opticianul Eugenia Adam, psihiatrul Vasile Silian, medicul de familie Carmen Vioreanu si Vasile Virgil Baltaretu Dinica, fiul medicului radiolog Elena Dinica Baltaretu.

Medicii si asistentele acestora sunt acuzati de trafic de influenta, luare de mita, fals intelectual, complicitate la uz de fals si abuz în serviciu sau.

Anchetatorii au stabilit ca în perioada ianuarie – octombrie 2013 medicii inculpati au eliberat între 1.015 si 2.622 de documente medicale unor persoane pe care nu le-au examinat, dar de la care au încasat taxele, fara a elibera chitante fiscale în schimb. Certificatele medicale necesare obtinerii sau reînnoirii permiselor de port-arma si celor de conducere erau eliberate prin intermediul cabinetelor medicale pe care medicii le aveau la Târgu Jiu si în cadrul carora erau asociati sau administratori.

În plus, medicii aveau o întelegere anterioara pentru a stampila „în alb” documentele pe care trebuiau sa le elibereze dupa consultarea unui solicitant, persoanele care doreau sa primeasca actele necesare la diferite examene platind sume cuprinse între 5 lei pentru o analiza si 85 sau 95 de lei pentru o întreaga fisa medicala.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie