Consortiul care va administra privatizarea Romtelecom a fost desemnat

 

În data de 28 februarie 2014, Ministerul pentru Societatea Informationala si reprezentantii consortiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consortiu), UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL si BT Securities S.A. au semnat contractul pentru servicii de consultanta în procesul de finalizare a privatizarii SC Romtelecom SA. Negocierile pentru încheierea contractului au fost initiate dupa ce, în data de 18 decembrie 2013, Comisia de evaluare si selectare a consultantului pentru finalizarea privatizarii Romtelecom din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala a încheiat analiza ofertelor depuse pentru servicii de consultanta pentru privatizarea Romtelecom. Demersurile de finalizare a privatizarii Romtelecom au fost declansate in baza Hotarârii Guvernului 513/2013 pentru modificarea Hotarârii Guvernului 727/2005 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii SC Romtelecom SA.

romtelecomObligatiile contractuale ale consultantului constau în furnizarea de servicii de consultanta (acordarea de asistenta specializata, inclusiv asistenta juridica, în procesul de finalizare a privatizarii SC Romtelecom SA, pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor si efectuarea tuturor masurilor a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (achizitii, vânzari active, divizari, fuziuni, conversie etc.), elaborarea si implementarea strategiei de privatizare si propunerea metodei de privatizare. Scopul acestor demersuri îl reprezinta vânzarea actiunilor pe care Statul Român le detine la SC Romtelecom SA, în conditii de profitabilitate maxima.

Pretul contractului este format dintr-o componenta fixa în valoare de zero lei si o componenta variabila reprezentând 2,085% din profitul brut obtinut din vânzarea tuturor sau a unei parti a actiunilor, care include toate taxele si impozitele prevazute de legislatia în vigoare, inclusiv TVA. În cazul în care tranzactia actiunilor detinute de Statul Român la SC Romtelecom SA nu se realizeaza, componenta variabila a contractului nu trebuie achitata.

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea ca acest termen poate fi prelungit, în functie de circumstante. Garantia de buna executie a contractului este în cuantum de 5.000.000 lei (scrisoare de garantie bancara de buna executie) si este nevoie a fi platita în maximum 7 zile de la data semnarii contractului. Contractul expira la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul partilor. legalmagazin.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie