Dosarul Hidroelectrica: Incadrarea juridica a lui Codrut Seres, schimbata

 

Procurorii de la Crima organizata au cerut ieri magistratilor instantei supreme condamnarea fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz în serviciu, în dosarul „Hidroelectrica”, instanta urmând sa decida si daca acesta va plati în solidar cu ceilalti sase inculpati a cuantumului expertizelor facute în acest dosar, care se ridica la peste 3,7 milioane de lei, dar si a prejudiciului creat ANAF, în cuantum de 149 de milioane de lei, si a celui adus SC Hidroelectrica, de 399 de milioane de lei.

Codrut SeresÎn acest dosar, Seres este judecat alaturi de sase membri ai conducerii Hidroelectrica,  Eugen Pena  – fost director general, Victoria Geormaneanu – fost director economic, George Lavinius Asan – director furnizare, Nicolae Opris – fost sef Serviciu Marketing – Furnizare, Traian Oprea – director general si  Georgeta Iosif – director economic.

La termenul din 19 februarie, avocatul lui Seres a aratat ca fapta pentru care a fost trimis în judecata clientul sau nu ar avea corespondent în noul Cod penal, astfel ca, fata de cel pe care îl apara, instanta ar trebui sa închida cazul.

La rândul sau, procurorul de sedinta a spus ca faptele corespondente din noul Cod penal sunt de constituire a unui grup infractional organizat si abuz în serviciu cu consecinte deosebit de grave si a cerut judecatorilor sa continue judecata, prin prisma acestor fapte.

Instanta a aratat atunci ca va preciza faptele de care s-ar face vinovati inculpatii atunci când va lua decizia în acest dosar si ca în 3 martie vor fi expuse pledoariile finale.

Noul Cod penal prevede, pentru subminarea economiei nationale, o pedeapsa cu închisoarea de la 10 la 20 de ani. Pedeapsa pentru abuz în serviciu este închisoarea de la doi la sapte ani, cu mentiunea ca daca faptele au produs consecinte deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu jumatate. Afrodita Cicovschi, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie