Ministrul Educatiei a declarat ca profesorii implicati in simularile nationale nu vor fi platiti, dar vor beneficia de timp liber si de recuperare

 

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbata, ca profesorii implicati în simularile nationale nu vor fi platiti, dar vor beneficia de timp liber si de recuperare, iar în ce priveste boicotul anuntat de FSLI la Vaslui, el a spus ca nu ia în calcul penalizarea cadrelor didactice, scrie Mediafax.

remus pricopie1„Eu nu cred ca putem conditiona un act didactic – simularile – de un anumit tip de solicitari de ordin financiar. Aceste simulari se cunosc de luni de zile, nu e ceva ce a fost introdus saptamâna trecuta, am discutat inclusiv cu sindicatele si am stabilit ca persoanele implicate în aceste procese evident vor beneficia de timp liber, de recuperare. Nu s-a pus problema niciodata sa discutam despre o plata dupa sistemul examenelor nationale”, a declarat corespondentului MEDIAFAX ministrul Pricopie.

Întrebat în legatura cu boicotul anuntat vineri de FSLI la Vaslui, la simularile examenului de bacalaureat, care vor începe în 3 martie, Pricopie a declarat:

„Nu cunosc exact situatia de la Vaslui, nu mi-a fost adusa la cunostinta. Stiu ca existau unele discutii, dar nu o pozitie ferma. Nu am de la inspectorul general vreo informare potrivit careia nu s-ar putea sustine simularile saptamâna viitoare prin neimplicarea cadrelor didactice, pentru ca eu nu cred ca este cazul”, a afirmat Pricopie.

Remus Pricopie a adaugat ca ministerul ramâne deschis „pe orice tip de subiect pe relatia cu sindicatele”.

„Repet, nu cred ca este corect sa conditionam derularea unui act didactic de o anumita solicitare financiara”, a explicat el.

Întrebat daca vor fi sanctionati profesorii care vor refuza sa se prezinte la simulari, Pricopie a raspuns: „Nu iau în calcul asa ceva”.

Ministrul Educatiei s-a întâlnit, sâmbata, la Bistrita, cu directorii de scoli din judet, iar vineri seara a avut o întâlnire cu mediul de afaceri. El se afla într-o vizita de doua zile în judet alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Liderii FSLI din judetul Vaslui anuntau, vineri, ca vor boicota simularea examenului de bacalaureat, care va începe în 3 martie, prin neparticiparea profesorilor la supravegherea elevilor si la corectarea tezelor, însa conducerea ISJ sustinea ca va face toate eforturile pentru ca simularea sa nu fie afectata.

Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI) Vaslui, Sorin Tiplea, spunea ca simularea bacalaureatului va fi boicotata pe motiv ca profesorii nu sunt remunerati, iar rezultatele nu sunt concludente în ceea ce priveste pregatirea elevilor.

Conform sursei citate, sute de profesori au semnat ca nu vor participa la supravegherea elevilor pe timpul sustinerii tezelor si nici la corectarea lucrarilor.

„Neparticiparea la aceste simulari reprezinta o forma de protest la abuzurile Ministerului Educatiei, care da sarcini suplimentare ce nu sunt remunerate si nici prevazute în fisa postului. Este un volum enorm de munca pentru anumiti profesori, cum ar fi cei de matematica, româna, istorie sau geografie, comparativ cu alte cadre didactice. Noi am informat toti membrii de sindicat în cadrul unor sedinte organizate la nivelul liceelor din judet si fiecare va hotarî, în cunostinta de cauza, daca va participa la aceasta forma de protest. Profesorii nu au de ce se teme ca ar putea fi sanctionati, în conditiile în care aceste simulari nu sunt stipulate în fisa postului”, declara Sorin Tiplea.

Chiar daca nu a fost anuntata de sindicate, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui sustinea ca a aflat despre acest boicot de la directorii de licee si ca simularile examenului de bacalaureat nu vor fi afectate.

„Din punctul nostru de vedere, nu este nicio tragedie. Vom depune toate eforturile astfel încât aceste simulari sa se desfasoare în conditii normale. Actiunea sindicatelor este doar de a face agitatie în rândul profesorilor”, declara inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Simularea bacalaureatului este programata sa înceapa luni, 3 martie, cu proba scrisa la limba si literatura româna, continuând în 5 martie, cu proba scrisa obligatorie a profilului, si în 7 martie, cu proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele simularii bacalaureatului vor fi afisate în 14 martie. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie