Curtea Constitutionala a decis neconstitutionalitatea dispozitiilor din Legea Educatiei privind posibilitatea titularizarii cadrelor netitulare calificate

 

Curtea Constitutionala a României (CCR) a decis joi ca sunt neconstitutionale dispozitiile din Legea educatiei nationale care prevad posibilitatea titularizarii cadrelor didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare în ultimii 3 ani.

curtea constitutionalaCCR a luat joi în dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea 1/2011 a educatiei nationale, exceptie ridicata de Constantin Stefania Sidonia în Dosarul nr. 11432/3/2012 al Tribunalului Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal.

„Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea 1/2011 a educatiei nationale sunt neconstitutionale. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal”, se arata într-un comunicat al CCR transmis joi AGERPRES.

Art. 253, declarat neconstitutional, prevede: „Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare în ultimii 3 ani, anteriori intrarii în vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/o catedra devin titulari ai scolii respective daca: a) se certifica viabilitatea postului/catedrei; b) consiliul de administratie al scolii respective este de acord”.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie