Noul administrator special la Hidroelectrica este Gabriel Dumitrascu

 

Actualul sef al OPSPI, partea ce revine Departamentului pentru Energie, este propunerea statului si are mandat sa scoata Hidroelectrica din insolventa si sa o listeze la bursa, în iunie.

gabriel dumitrascu seful OPSPIGabriel Dumitrascu, sef al OPSPI, parte a Departamentului pentru Energie, condus de ministrul Constantin Nita, va fi noul administrator special al Hidroelectrica, au spus surse, pentru ECONOMICA.NET. Dumitrascu este propunerea actionarului majoritar, statul, în AGA ce se va tine azi, ora 15.00. Propunerea lui Dumitrascu pentru postul de administrator special a fost confirmata, pentru Hotnews, si de Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

Cel mai probabil, Dumitrascu îsi va pastra si postul de la OPSPI.

Reamintim ca în urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, Hidroelectrica s-a întors exact la situatia în care se afla pe 25 iunie 2013, adica în insolventa. Astfel, în mod automat Remus Borza a revenit la Hidroelectrica în calitate de administrator judiciar, iar consiliul de supraveghere a fost dizolvat. Problema era în privinta administratorului special, deoarece în perioada insolventei aceasta functie o detinea Ioan Mihaila. Acesta se afla în arest, fiind inculpat în cazul mitei de 1,4 milioane de euro de la Hidroelectrica.

Dumitrascu este cel ce s-a ocupat cu listarea pe bursa a companiilor de stat. Potrivit surselor, mandatul lui de la Hidroelectrica va avea ca principal scop listarea companiei , în iunie. Pentru aceasta, Hidroelectrica trebuie sa iasa, mai întâi, din insolventa. Florin Cojocaru, economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie