Cursuri de formare initiala in profesia de mediator, in Prahova

 

Prahovenii care au studii superioare si care doresc sa se recalifice trebuie sa stie ca au la îndemâna si posibilitatea de a deveni mediator. Si asta este cu atât mai simplu cu cât cursurile în domeniu se pot tine chiar la Centrul de Mediere Ploiesti, cea mai reprezentativa asociatie de profil din judetul nostru.

cursuriAstfel, periodic, în functie de numarul persoanelor interesate de o astfel de formare profesionala, institutia mentionata organizeaza în colaborare cu Scoala de Formare în Mediere „Mugur Mitroi”, cursuri contra cost de formare initiala în profesia de mediator. Cursul este autorizat de catre Consiliul de Mediere din România, cu precizarea ca toate certificarile dau posibilitatea mediatorilor de a se autoriza atât în Europa, cât si în S.U.A., pregatirea acestora fiind acreditata la standarde internationale.

Cursul se desfasoara pe parcursul a doua saptamâni, intensiv, prezenta fiind obligatorie. La final, participantii trebuie sa promoveze un examen organizat de Scoala de Formare în Mediere „Mugur Mitroi” la Consiliul de Mediere din România, în termen de maximum zece zile de la terminarea cursului. Pretul unui asemenea curs este de 4.400 de lei, iar asigurarea înscrierii se face prin plata unui avans de minimum 1.000 lei, restul sumei urmând a se plati si în rate pâna la finalizarea cursului. ,,Conditiile de baza pentru a deveni mediator sunt ca persoana interesata sa aiba studii superioare, nu neaparat juridice, si evident sa urmeze cursul de formare. De asemenea, mediatorul trebuie sa stie sa comunice, sa fie rabdator în conditiile în care pe parcursul unei sedinte de mediere exista si situatii când partile se mai si cearta gesticuleaza, devin nervoase. Fiind cumva în intimitate, spre deosebire de o sala de judecata, oamenii se pot exterioriza, iar mediatorul trebuie sa fie pregatit si pentru astfel de cazuri ca una din parti sa tipe, sa aduca insulte, reprosuri, acuze. Am avut chiar un caz în care una dintre parti – era vorba despre un conflict între frati – a simtit nevoia sa cheme politia, dar nu s-a întâmplat nimic pâna la final. Totul s-a terminat cu bine’’, ne-a precizat Anda Pausan, presedintele Centrului de Mediere Ploiesti.

Centrul de Mediere Ploiesti functioneaza de aproape doi ani, fiind înfiintat la 21 iunie 2012, în prima parte a anului trecut numarând 70 de membri. În prezent, institutia are aproximativ 130 de membri dintre cele 220 de persoane autorizate la nivelul judetului si înscrise în Tabloul Mediatorilor, lista acestora fiind în permanenta actualizare. Medierea reprezinta, conform Legii 192 din 2006, o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila cu ajutorul unei terte persoane specializate în calitate de mediator în conditii de impartialitate, neutralitate si confidentialitate si având liberul consimtamânt al partilor. C.D.ziarulprahova.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie