Remus Vulpescu: Contestatiile „baietilor destepti” la decizia de reziliere a contractelor cu Hidroelectrica au fost trimise din nou spre judecare
Contestatiile ‘baietilor destepti’ la decizia de reziliere a contractelor cu Hidroelectrica au fost trimise din nou spre judecare, în urma deciziei de marti a Curtii de Apel Bucuresti, astfel ca aceste contracte ar putea intra din nou în vigoare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Remus Vulpescu, fostul administrator special al producatorului de energie.
‘Contestatiile baietilor destepti fusesera respinse, dar, odata cu deciziile de ieri (marti n.r), hotarârea de respingere a contestatiilor a fost casata. Astfel, contestatiile se vor judeca din nou. Prin urmare, exista riscul ca aceste contracte sa intre din nou în vigoare, pentru ca solutia ar putea fi oricare’, au spus sursele citate.
Totodata, au fost retrimise spre judecata si contestatiile formulate de acesti traderi la decizia de intrare în insolventa a Hidroelectrica.
‘Contestatiile la intrarea în insolventa fusesera si ele respinse, iar acum s-a dispus rejudecarea lor. La fel, decizia ar putea fi oricare, asa ca exista riscul sa revenim la situatia dinainte de insolventa (iunie 2012 – n.r.)’, a mai spus Vulpescu.
Potrivit acestuia, în prezent trebuie asteptata redactarea hotarârilor de marti ale Curtii de Apel Bucuresti.
‘Trebuie verificat de urgenta un aspect: de ce bancile si creditorii care nu au depus contestatie la tabelul creditorilor nu au fost citati deloc. Au fost citati doar cei care au facut recurs, care era obligatoriu sa fie citati, având calitate de recurenti. Asa ca restul creditorilor sunt nemultumiti, adica cei cu creante recunoscute, care nu au fost citati deloc’, a aratat Vulpescu.
Acesta a explicat ca, în cazul bancilor care au creante de recuperat de la Hidroelectrica, acest lucru înseamna un impact deosebit asupra rezultatelor aferente anului trecut.
‘Pentru banci, intrarea în insolventa a companiei înseamna ca sunt obligate sa provizioneze din nou toate creantele, ceea ce o sa afecteze rezultatele financiare pe 2013. Acest lucru o sa lipseasca statul de zeci de milioane de euro din impozitul pe profit. Bancile pot sa formuleze contestatie în anulare. Aceasta este calea extraordinara de atac a deciziei Curtii de Apel de ieri’, a subliniat Vulpescu.
Tot miercuri, Gabriel Dumitrascu, seful diviziei de Privatizari din Departamentul pentru Energie, a precizat ca institutia pe care o conduce mai dispune de o cale de atac extraordinara împotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de reintrare în insolventa a companiei Hidroelectrica.
”Am discutat cu avocatii si avem o cale extraordinara de atac. Vom încerca sa readucem Hidroelectrica la starea de ieri dimineata (marti dimineata, înainte de decizia Curtii de Apel – n. r.) si sa continuam procesul de listare, astfel încât compania sa fie listata în termenul asumat în fata FMI (iunie 2014 – n. r.)’, a spus Dumitrascu. (AS – autor: Florentina Cioaca, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!