Cine sunt ministrii care vor demisiona? Vezi bilanturile activitatilor

 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca ministrii PNL si-au anuntat, practic, demisiile politice, urmând ca pâna miercuri la ora 12 ministii, secretarii de stat si sefii de agentii apartinând formatiunii sa-si depuna demisiile scrise. Iata bilanturile ministrilor care vor demisiona oficial miercuri.

sedinta de guvern Stroe – mandat de un an la Interne, „zburat” din functie de scandalul avionului cazut în Apuseni

Liberalul Radu Stroe a avut un mandat de aproximativ un an la Interne, în care au fost elaborate noul Statut al politistului si controversatul Cod rutier, demisia sa, ca urmare a declaratiilor privind accidentul aviatic din Apuseni, fiind practic cea care a creat premisele scandalului din USL.

În 21 decembrie 2012, la avizarea sa de catre comisiile parlamentare de resort, Radu Stroe anunta mai multe masuri organizatorice ce aveau ca scop eficientizarea activitatii Ministerului Afacerilor Interne si a institutiilor din subordine.

El anunta atunci ca intentioneaza sa reorganizeze Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), precizând ca acest lucru nu înseamna neaparat ca urmareste sa înlocuiasca persoane, dar ca s-ar putea ca aceasta sa reprezinte consecinta reorganizarii.

Stroe a mai mentionat ca nu vor avea loc reduceri de personal la nivelul ministerului pe care îl va conduce, ci relocari de personal, prin recalificare dinspre birouri catre zona operativa, în cazul în care institutia se confrunta cu un mare deficit de oameni.

Dincolo de reorganizare, mandatul sau lasa în urma, din punct de vedere legislativ, cel putin trei initiative importante. Astfel, au fost elaborate noul Statut al politistului si un ordin prin care politistii raniti în misiune sa poata ramâne în sistem, pe functii administrative care nu necesita efort fizic. În plus, s-a creat si posibilitatea ca sotiile si copiii politistilor decedati în misiune sa poata fi încadrati în structurile ministerului. În plus, în 2013, a fost avansat si un nou Cod rutier, care a suferit mai multe revizuiri în contextul controverselor privind nivelul sanctiunilor.

La începutul lui 2014, Stroe anunta alte prioritati, printre care masuri organizatorice pentru DGA, DIPI si Jandarmerie, evaluarea stocurilor Rezervelor de Stat si demararea demersurilor organizatorice pentru alegerile prezidentiale si europarlamentare.

Niciuna dintre noile sale intentii nu a prins însa contur, pentru ca, urmare a accidentului aviatic din Apuseni, Radu Stroe a fost nevoit sa demisioneze. Motivele plecarii au fost legate de gestionarea actiunii de localizare a epavei avionului, dar mai ales de o declaratie care, practic, l-a pus la zid: „Îmi pare rau ca s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus Stroe, raspunzând unei întrebari.

Ulterior, liberalul a cerut scuze, public, tuturor celor care, prin „unele declaratii nefericite, dar nu rau intentionate”, le-a creat impresa ca este „un om relaxat sau indiferent”. Tardiv si inutil, au spus multi, în ochii carora mandatul lui Stroe la Interne s-a rezumat si încheiat totodata printr-o parere de rau incompatibila cu rangul si cu logica.

Mandatul lui Nicolaescu la MS: proiecte de reforma nefinalizate si scandalul vaccinului antigripal

Al doilea mandat al lui Eugen Nicolaescu la Sanatate a fost marcat de lansarea proiectelor reformei sistemului sanitar, dar si de scandalul salariilor din sistem, în care medicii au amenintat cu greva, si de esecul reluarii productiei de vaccin la „Cantacuzino”.

Primul mandat al lui Nicolaescu la conducerea Ministerului Sanatatii s-a consumat între 2005 si 2008 si nu a fost ocolit de critici, una dintre acestea vizând programul analizelor medicale gratuite pentru populatie.

Odata reinstalat în functie, în decembrie 2012, liberalul a subliniat necesitatea stabilitatii sistemului si crearea unui cadru legislativ care sa nu necesite modificarea la fiecare schimbare de ministru, pentru ca, în opinia lui, ceea ce a lipsit Sanatatii a fost tocmai „lipsa de continuitate”.

În fata comisiilor parlamentare care l-au avizat pozitiv, Eugen Nicolaescu a vorbit si despre intentia de a creste contributia taxei pe viciu, despre reluarea unui proiect început în vechiul mandat, respectiv construirea unor spitale regionale de urgenta si dezvoltarea parteneriatului public-privat, despre introducerea coplatii si despre reluarea productiei la Institutul „Cantacuzino”.

Totodata, Nicolaescu a mai precizat ca vrea sa descurajeze internarile fictive, iar asta inclusiv prin stimularea preluarii pacientilor în ambulatoriile de specialitate.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie