Raport E&Y: Romania a urcat o pozitie in clasamentul tarilor care au investit anul trecut in energii regenerabile

 

România a urcat o pozitie în clasamentul tarilor care au investit în 2013 în energii regenerabile, clasându-se pe locul 32, potrivit raportului trimestrial EY – Renewable energy country attractiveness index (RECAI), publicat marti.

6442319-wind-turbine-creates-the-power-behindConform acestei cercetari, la finele anului 2013, România s-a clasat pe locul 28 atât în indexul energiei eoliene, cât si în indexul energiei solare fotovoltaice. Pe de alta parte, tara noastra ocupa pozitia cu numarul 36 la energie produsa din biomasa.

Studiul EY releva, totodata, ca la nivel global a existat o scadere cu 11% a investitiilor globale în energie regenerabila, ceea ce anunta înca un an dificil pentru sector, în special la nivelul politicilor care se mentin incerte si reduc apetitul investitorilor pe mai multe piete.

În clasamentul mondial conduce SUA, urmate de China, Germania, Japonia si Marea Britanie.

Tendintele din industrie în 2014 arata ca eficienta si eficacitatea, tehnologia de noua generatie, pietele noi si sursele inovative de finantare sunt esentiale pentru cresterea industriei.

‘Guvernele si mediul de afaceri vor fi nevoite sa ia în calcul ce va presupune cresterea rezistentei sectorului energetic, fiind cunoscuta incapacitatea istorica a industriei de a absorbi socurile economice, politice si de mediu. Acestea trebuie sa aiba în vedere efectuarea unei evaluari transparente si obiective pentru a identifica mixul energetic cel mai potrivit si pentru a adopta un plan centralizat de actiune care sa contracareze incertitudinea din piata si, în acelasi timp, sa încurajeze participarea sectorului privat’, se noteaza în Raportul EY.

Cercetarea RECAI realizeaza un clasament al primelor 40 de piete din punct de vedere al atractivitatii si oportunitatilor de investitii în sectorul energiei regenerabile, având la baza o serie de indicatori macroeconomici, indicatori ai pietei de energie si de tehnologie specifica. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie