Alegerile europarlamentare 2014. Cu cat vor fi platiti cei implicati in procesul de votare?

 

Campania electorala va incepe in 25 aprilie, va dura, ca si pana acum, 30 de zile si se va incheia in dimineata zilei de 24 mai, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Mai mult, au fost publicate o serie de alte documente ce privesc in mod direct scrutinul din 25 mai, printre care si hotararea de Guvern care stabileste ca bugetul total al alegerilor europarlamentare se ridica la suma de aproape 150.000 de lei.

voturi numarateIn cursul zilei de luni, o serie de acte normative necesare scrutinului din 25 mai au fost publicate in Monitorul Oficial, intrand in vigoare la data publicarii. Unul dintre aceste acte este HG nr. 103/2014, prin care se aproba bugetul si cheltuielile necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru membrii din Romania in Parlamentul European.

Astfel, conform documentului mentionat, bugetul total se ridica la 148.744 lei.

Bugetul va fi defalcat dupa cum urmeaza: 103.480 lei catre Ministerul Afacerilor Interne, 3.460 lei catre Institutul National de Statistica prin Secretariatul General al Guvernului, 35.565 lei catre Autoritatea Electorala Permanenta, 3.010 lei catre Ministerul Afacerilor Externe si 3.229 lei catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

„Pe toata perioada exercitarii atributiilor privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru membrii din Romania in Parlamentul European din anul 2014, institutiile la care sunt angajati membrii birourilor electorale, statisticienii, informaticienii si personalul tehnic auxiliar le asigura acestora drepturile salariale cuvenite”, se mentioneaza in HG nr. 103/2014.

Asadar, pentru membrii Biroului Electoral Central, membrii birourilor electorale judetene, ai birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, precum si pentru cei ai biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate se acorda o indemnizatie de 85 de lei pe zi de activitate.

Aceeasi suma o vor primi si presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora, tot pe zi de activitate, insa timp de maximum 5 zile.

Totodata, statisticienii, informaticienii si personalul tehnic auxiliar care participa la executarea operatiunilor generate de activitatea de la Biroul Electoral Central vor primi o indemnizatie de 65 de lei pe zi de activitate.

In plus, potrivit reglementarilor, intregul personal implicat in desfasurarea alegerilor, inclusiv personalul Ministerului Afacerilor Interne, care aplica masuri de mentinere si asigurare a ordinii si linistii publice, va avea asigurat in fiecare zi de activitate 10 lei de persoana pentru bauturi racoritoare, cafea si gustari.

Prevederile sunt valabile nu doar pe parcursul organizarii scrutinului, ci si in ziua votarii, dupa cum se precizeaza in actul normativ citat.

Important! Prin zi de activitate se intelege munca desfasurata pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numarul de ore prestate, dar nu mai putin de 6 ore pe zi

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie