Reactia europarlamentarului Monica Macovei privind respingerea plangerii senatorului Sorin Rosca Stanescu impotriva sa

 

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a precizat luni ca plângerea senatorului Sorin Rosca Stanescu împotriva sa a fost respinsa de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), care a stabilit ca nu i-a încalcat acestuia dreptul la libera exprimare si nici prezumtia de nevinovatie prin declaratiile publice din decembrie 2006 – ianuarie 2007, când era ministrul Justitiei.

monica macoveiÎntr-un comunicat de presa remis AGERPRES, Macovei explica ca declaratiile amintite au fost facute în emisiuni televizate în care Rosca Stanescu ataca magistratii si justitia iar ea a spus ca senatorul are o problema personala cu legea, fiind inculpat si trimis în judecata si, ca atare, nu este persoana cea mai potrivita sa discute obiectiv despre justitie.

„S.R. Stanescu s-a adresat procurorilor si judecatorilor români, acuzându-ma de abuz în serviciu (pe atunci eram ministrul Justitiei), iar apoi la CEDO, pe motiv ca as fi încalcat prezumtia de nevinovatie în cazul sau si ca i-as fi limitat libertatea de exprimare, atunci când i-am cerut public sa nu mai comenteze teme din justitie cât timp este trimis în judecata în dosarul Rompetrol. Dupa ce Rosca Stanescu a pierdut toate procesele în România, s-a adresat CEDO, care i-a respins cererea ca inadmisibila. CEDO a respins toate acuzatiile lui Sorin Rosca Stanescu, stabilind ca ‘facând aceste declaratii ministrul s-a limitat la informarea publicului cu privire la existenta unui proces penal împotriva reclamantului si, prin continutul si forma lor, acestea nu lasau sa se înteleaga ca ar fi vorba de luari de pozitie cu privire la vinovatia reclamantului'”, a mai aratat Macovei în comunicat.(AS-autor: Dana Piciu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie