Constantin Nicolescu a pierdut mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Arges

 

Prefectul de Arges, Constantin Soare, a semnat, luni, ordinul privind încetarea mandatului presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), dupa ce acesta a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate, care constatase ca se afla în conflict de interese.

agentia nationala de integritatePrefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat, luni dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca a semnat ordinul privind încetarea înainte de expirarea duratei normale a mandatuluiu presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

Soare a precizat ca a transmis acest ordin catre Consiliul Judetean Arges si a înstiintat Agentia Nationala de Integritate cu privire la aceasta decizie.

Atributiile lui Constantin Nicolescu, preluate de unul din vicepresedintii CJ

Atributiile presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, în privinta caruia prefectul de Arges a semnat, luni, decizia de încetare a mandatului înainte de termen vor fi preluate de unul din cei doi vicepresedinti, ordinul de încetare a mandatului putând fi atacat în instanta.

Prefectura Arges a primit, saptamâna trecuta, comunicarea oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la ramânerea definitiva a Raportului de evaluare prin care s-a constatat încalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. În urma primirii acestui document, Prefectura a început procedurile pentru constatarea încetarii mandatului lui Nicolescu.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a pierdut procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce instanta suprema a admis irevocabil, în 11 februarie, recursul fata de anularea raportului prin care s-a constatat un conflict de interese în cazul acestuia.

Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din functie ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie