Actionarii Amonil Slobozia amendati de Autoritatea de Supraveghere Financiara

 

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dat cele mai mari amenzi din istoria pietei de capital actionarilor principali ai companiei Amonil Slobozia (AMO), pentru ca nu au facut oferta publica obligatorie de preluare.

amonil sloboziaAutoritatea de Supraveghere financiara (ASF) a sanctionat cu câte 350.000 de lei pe cele doua firme offshire care controleaza Amonol Slobozia (AMO), Jovline LTD Belize si Zalois LTD Belize, pentru ca nu au facut oferta publica obligatorie de preluare.

ASF a decis înca din septembrie anul trecut ca Jovline LTD Belize si Zalois LTD Belize, împreuna cu persoanele cu care actioneaza în concertat, au „obligatia de a depune documentatia aferenta ofertei publice de preluare obligatorie a S.C. AMONIL S.A. Slobozia”.

Autoritatea  a luat în cosiderare „faptul ca, de la intrarea în structura actionariatului a S.C. Amonil S.A. Slobozia a celor doi actionari si pâna în anul 2009, acestia au avut acelasi actionar unic si au votat identic în AGEA si AGOA a S.C. Amonil S.A. Slobozia în legatura cu probleme cu impact major asupra emitentului”.

Mai mult, Jovline si Zalois au mentinut aceeasi  conduita mentinuta si dupa modificarile operate la data de 27.10.2009 în structura actionariatului Zalois LTD Belize, portivit deciziei ASF.

Jovline LTD Belize si Zalois LTD Belize detin împreuna 560.960.000 de actiuni AMO reprezentând 50,42% din capitalul social al AMONIL S.A..

În cazul în care amenda nu va fi achitata în termenul de 30 de zile de la date de 18 februarie când a fost decisa, „se vor lua masuri în vederea executarii silite”. Adrian N. Ionescu, economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie