Comisia Europeana a lansat doua proceduri de infringement impotriva Romaniei

 

Comisia Europeana a anuntat lansarea unor proceduri de infringement (aviz motivat) împotriva României, pe problemele de mediu care vizeaza depozitele ilegale de deseuri si necesitatea curatarii a doua iazuri de decantare din exploatarile miniere de cupru si zinc din Moldova Noua.

comisia europeanaÎn pachetul pe care îl întocmeste lunar, continând decizii referitoare la cazurile de încalcare a legislatiei UE, CE are în vedere inclusiv actionarea în justitie a statelor membre care nu au respectat în mod corespunzator obligatiile care le revin în temeiul acesteia.

Joi, 20 februarie, Comisia a luat 121 de decizii, incluzând 18 avize motivate si 8 sesizari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene, printre acestea numarându-se si cele doua cazuri pe probleme de mediu din România.

   Depozitele de deseuri

Comisia Europeana s-a declarat preocupata de faptul ca România nu îsi protejeaza cetatenii de efectele gestionarii deficitare a deseurilor. În pofida avertismentelor anterioare, cele mai recente informatii de care dispune Comisia indica faptul ca 19 depozite de deseuri din România functioneaza înca fara a respecta legislatia UE privind deseurile si depozitele de deseuri, fiind implicat un risc grav pentru sanatatea umana si pentru mediu.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie