Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea deplasarilor in Ucraina

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomanda cu fermitate cetatenilor români sa evite deplasarile pe teritoriul Ucrainei, daca acestea nu sunt imperios necesare.

ministerul afacerilor externe„Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu morti si raniti, Ministerul Afacerilor Externe descurajeaza insistent cetatenii români, inclusiv reprezentantii mass-media din România, sa se apropie de zonele în care se desfasoara manifestatiile de protest, respectiv sa participe la orice fel de astfel de actiuni, riscând sa fie victime ale confruntarilor sau sa fie retinuti de fortele de ordine”, precizeaza MAE într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Atentionarea este valabila mai ales pentru zonele centrale ale orasului Kiev (Piata Independentei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar si pentru alte localitati în care au loc manifestatii.

„Trebuie avut în vedere ca orasul Kiev este greu accesibil deoarece, începând cu 19 februarie 2014, ora 00,00, accesul în oras este restrictionat pentru toate mijloacele de transport. Totodata, transportul urban subteran (metroul) este suspendat din data de 18 februarie 2014, ora 16,00”, mai precizeaza MAE.

MAE anunta ca cetatenii români aflati în situatii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numarul de urgenta +38093.625.27.14, Consulatului General al României la Cernauti, la numarul de urgenta +38093.270.92.60, si Consulatului General al României la Odesa, la numarul de urgenta +38095.541.27.28.

De asemenea, cetatenii români sunt îndemnati sa consulte site-ul MAE, sectiunea Sfaturi/Alerte de calatorie, informatii actualizate despre Ucraina fiind accesibile direct pe link-ul http://www.mae.ro/travel-alerts/24945.(editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie