Agentia Nationala de Integritate verifica posibilul conflict de interese in cazul ministrului Muncii, Mariana Campeanu
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizari pe care a primit-o de la Centrul de Investigatii Media.
În urma sesizarii, ANI a precizat ca a început „activitatea de evaluare a respectarii regimului juridic al conflictelor de interese de catre Câmpeanu Mariana, Ministrul Municii, Familiei si Protectiei Sociale”
Evaluarea se face în conformitate cu articolul 11 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea functiilor si demnitatilor publice, potrivit caruia „activitatea de (…) evaluare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor se efectueaza atât pe durata exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, cât si în decursul a 3 ani dupa încetarea acestora” si, totodata, „activitatea ce se efectueaza pe durata prevazuta la alin. (1) consta în evaluarea (…) conflictelor de interese sau a incompatibilitatilor, exclusiv pentru perioada exercitarii functiilor sau demnitatilor publice”.
Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat sotului sau, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de însotitor, în urma încadrarii în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare si diagnostice discutabile”, afirma Centrul de Investigatii Media.
Pusa în fata imensului scandal privitor la pensionarea sotului sau, Mariana Câmpeanu, ministrul liberal al Muncii a oferit, în locul unei explicatii clare, un comunicat de presa dezlânat si salciu. Un comunicat siropos, labartat peste câteva file de text însailate într-o „limba de lemn” de cea mai buna calitate, în care incoerenta face casa buna cu minciuna plina de tupeu. Înca de la început, doamna ministreasa ne anunta ca „Luând act de ancheta jurnalistica efectuata de Centrul pentru Investigatii Media si preluata de unele posturi tv, înteleg sa ofer opiniei publice informatiile reale în legatura cu situatia de fapt prezentata, având convingerea ca scopul jurnalismului independent, este înainte de orice aducerea în spatiul public a unor informatii conforme cu adevarul si nicidecum denigrarea unei persoane publice si a apropiatilor ei.” Asadar, sa fim bine întelesi: ca de obicei, orice ar fi si oricum ar fi, presa este de vina. Iar asta pentru ca „Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete, si îsi propune ca scop evident si transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist si om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat în politica sau în activitati de interes public”.
Citeste mai departe pe curentul.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!