Robert Cazanciuc: Ministerul Justitiei va incepe un proiect de informatizare a instantelor de judecata. Justitiabilii vor avea dosar electronic

 

Ministerul Justitiei îsi propune sa înceapa în acest an un proiect de informatizare a instantelor de judecata, astfel încât oamenii sa aiba parte de un dosar electronic si „sa nu mai vina efectiv pâna la instante”, a declarat, joi, ministrul Robert Cazanciuc.

Robert CazanciucMinistrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, într-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia, ca un astfel de proiect de informatizare ar duce la o descarcare a instantelor deoarece grefierii nu s-ar mai ocupa de anumite proceduri care „le manânca mult timp”, ci doar de administrarea unui dosar.

„Sper sa putem demara anul acesta si un proiect destul de amplu la nivel national de informatizare, în asa fel încât oamenii sa aiba parte de un dosar electronic si atunci sa nu mai vina efectiv pâna la instanta, sa nu mai încarce instantele. Grefierii sa se poata ocupa de ceea ce tine mai degraba de administrarea unui dosar decât de proceduri care le manânca foarte mult timp. Si atunci, evident ca trebuie sa ne gândim si la dimensiunea spatiilor destinate justitiei”, a spus Robert Cazaciuc.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a participat, joi, la Alba Iulia, la adunarea generala a judecatorilor Curtii de Apel Alba Iulia, în cadrul careia a fost prezentat bilantul de activitate al institutiei pe anul 2013. Adina Osan, Dan Lungu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie