Conferinta Codul Insolventei. Cristina Chiriac, director general WTC: In noul Cod al insolventei ar trebui facuta o ierarhizare a companiilor

 

Noul Cod al insolventei trebuie sa echilibreze si sa stearga toate neajunsurile legislative existente în materie, conform opiniei doamnei Cristina Chiriac, directorul general al World Trade Center (WTC) Bucuresti, care sustine ca, daca ne dorim o economie sanatoasa, atunci „trebuie sa avem grija cum aplicam insolventa”.

codul insolventei cristina chiriacDomnia sa a atras atentia ca, în noul Cod al insolventei, ar trebui facuta o ierarhizare a companiilor, considerând ca nu este fireasca „generalizarea” acestora. Doamna Chiriac a declarat: „Propun clasificarea companiilor în mari si mici, la fel ca în economie. Nu se poate egaliza o societate cu doi angajati cu una cu 400. Este inadminisibil! În cazul unei companii mari, cu 400 de angajati, vor fi afectati de restructurare toti salariatii”.

Cristina Chiriac a mentionat, totodata, ca este extrem de importanta perioada procesului de restructurare a unei companii, iar reducerea acesteia de la trei la un an, conform noilor prevederi ale Codului insolventei, nu este deloc binevenita.

Doamna Chiriac a afirmat: „Reorganizarea este un proces de durata. Cea mai mare problema a companiilor private aflate în insolventa este perioada scurta de reorganizare a activitatii. Este imposibil sa reorganizezi o societate într-un an de zile fara sa periclitezi locurile de munca sau viata economica a companiei”. A.V. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie