Conferinta Codul Insolventei. Avocat Gheorghe Piperea: Toate institutiile ar trebui sa fie interesate de existenta unei reglementari pentru insolventa persoanelor fizice

 

Mai mult de 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment, potrivit avocatului Gheorghe Piperea, care a precizat ca împrumuturile neperformante ale acestora se reflecta în pierderile bancilor, tot mai mari de la an la an, institutiile bancare provizionându-si creditele neperformante.

codul insolventei gheorghe pipereaÎn aceste conditii, ar trebui ca toate institutiile, începând de la banci si terminând cu Fondul Monetar International, sa fie interesate de existenta unei reglementari pentru insolventa persoanelor fizice, mai ales în contextul în care, la nivel european, legislatia prevede ca fiecare stat membru trebuie sa aiba atât lege pentru insolventa persoanelor juridice, cât si pentru insolventa persoanelor fizice.

Gheorghe Piperea a criticat afirmatia facuta, zilele trecute, de Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere în cadrul Bancii Nationale a România (BNR), potrivit careia o initiativa legislativa care ar presupune rambursarea creditelor în valuta la cursul din data aprobarii împrumutului ar duce în faliment o serie de banci.

Domnia sa este de parere ca, în Codul Insolventei, ar trebui stabilit ce este aceea insolventa instalata, întrucât aceasta provoaca foarte multe dificultati în practica.

Este important ca aceasta notiune sa fie normata, pentru ca exista insolvente ascunse, care au loc de pe o zi pe alta si care au consecinte foarte grave, în lant. E.O. bursa.ro

 

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie