Reteaua Judiciara Romana in Materie Penala – Reuniune la Ministerul Justitiei

 

La sediul Ministerului Justitiei a avut loc pe 17-18 februarie 2014 prima reuniune din acest an a Retelei Judiciare Române în Materie Penala potrivit unui comunicat.

ministerul justitieiReteaua Judiciara Româna în Materie Penala a fost înfiintata  în anul 2001, având ca model Reteaua Judiciara Europeana. Activitatea si-o desfasoara în baza ordinului dat de ministrul justitiei. Este un for consultativ la nivel national, având un rol deosebit de important în tratarea temelor atât de actualitate nationala, cât si europeana si internationala ce privesc cooperarea judiciara în materie penala, pregatirea judecatorilor, procurorilor, precum si a personalului auxiliar cu atributii în acest domeniu. Anual elaboreaza si publica Buletinul Retelei Judiciare Române în Materie Penala, iar Secretariatul îi este asigurat de catre Serviciul Cooperare Judiciara Internationala în Materie Penala.

La aceasta prima reuniune din anul 2014 au participat judecatori si procurori din cadrul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, curtilor de apel si parchetelor de pe lânga curtile de apel, precum si reprezentanti ai Serviciului Cooperare Judiciara Internationala în Materie Penala din cadrul Directiei Drept international si Cooperare Judiciara din Ministerul Justitiei, de asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Biroul SIRENE si Biroul National INTERPOL.

Subiectele abordate au vizat aplicarea în relatia cu celelalte state membre ale Uniunii Europene a unor Decizii – Cadru în domeniul recunoasterii si executarii, în regim de detentie, a pedepselor privative de libertate si mandatului european de arestare, totodata au vizat si activitatea si atributiile membrilor retelei, dar si nevoia organizarii institutionalizate a acestei activitati. juridice.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie