Doua protocoale privind medierea conflictelor scolare semnate de Centrul de Mediere „ALFA” Galati

 

În cursul lunii februarie 2014, Asociatia Centrul de Mediere ALFA Galati a semnat si a lansat doua proiecte de promovare pe plan local a medierii.

centrul de mediere alfa galatiSub denumirea “Totul pentru educatie”, Centrul de Mediere ALFA si Scoala Gimnaziala nr. 20 au semnat un Protocol pentru organizarea si desfasurarea de activitati extrascolare cu scopul identificarii si reducerii violentei de orice fel în scoala. Proiectul are drept grup-tinta cadrele didactice, elevii si parintii, urmând a fi organizate activitati de prezentare privind informarea pentru solutionarea conflictelor prin procedura medierii ori cu subiecte pe tematica medierii conflictelor scolare, alaturi de institutiile partenere din proiect. De asemenea, vor fi instruiti elevi pentru intervenirea în dispute scolare cu tema “mediatori de serviciu în scoala”.

Al doilea protocol – “Prevenirea conflictelor în scoala” – semnat de Centrul de Mediere ALFA cu Inspectoratul Scolar Galati. Biblioteca judeteana V. A. Urechia Galati si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Galati, are drept obiective desfasurarea unor activitati educative comune, cu scopul de a contribui la procesul educational prin informarea cadrelor didactice si elevilor despre posibilitatea solutionarii conflictelor scolare prin mediere, dar si a altor dispute ce au legatura cu sistemul de învatamânt. Durata de desfasurare a protocolului este 1 an de zile.

“Mediatorii galateni îsi propun sa se implice în viata comunitatii, întrucât educatia copiilor si tinerilor este o misiune de responsabilitate, în care trebuie sa participe cu eforturi sustinute atât scoala, cât si comunitatea”, declara dl. Laurentiu Dumbrava, presedintele Centrului de Mediere ALFA Galati. Acesta a precizat ca o prima activitate constând în prezentarea unor elemente introductive despre mediere va avea loc în data de 20 februarie 2014 la Scoala Gimnaziala nr. 20.

Asociatia Centrul de Mediere ALFA din Galati, asociatie afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.), a fost fondata la începutul anului 2013 cu scopul de a sprijini galatenii sa-si rezolve conflictele în afara salii de judecata, reducând costurile de bani, timp si stres, într-un cadru confidential si profesionist. De asemenea, Asociatia Centrul de Mediere ALFA militeaza pentru un cadru organizatoric pentru mediatori, astfel încât acestia sa dispuna de conditii adecvate, de materiale informative si de know-how pentru practicarea acestei profesii.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federatia nationala înfiintata în 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al României. ucmro.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Vargan Vasile - Suceava spune:

    FELICITARI COLEGILOR DIN GALATI

Adaugă părerea ta


 

Distribuie