Directorul general al Camerei de Comert Constanta: Cursul de mediere merge foarte bine chiar daca numarul mediatorilor la nivelul judetului este destul de mare

 

La nivelul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta se va organiza, începând cu sfârsitul lui aprilie, înca un curs de formare a mediatorilor. Directorul general al CCINA Constanta, Ion Danut Juganaru, a precizat ca acesta este un curs care înca merge foarte bine, prezinta mare interes, chiar daca numarul celor care au urmat o astfel de pregatire este, la nivelul judetului Constanta, destul de mare.

cursuri„Medierea ofera justitiabilului posibilitatea de a renunta la alternativa judecatii, acesta alegând benevol modalitatea mult mai rapida de a-si rezolva problema, lucru ce duce firesc la degrevarea instantelor de cauze si la îmbunatatirea calitatii actului de justitie”, spun organizatorii.

Potrivit acestora, pot participa la curs doar absolventii de studii superioare, cu minimum trei ani vechime în activitate.

„Prin intrarea în vigoare a Noului Cod Penal si a Noului Cod de Procedura Penala, s-a dezvoltat o noua materie – Medierea penala, care permite împacarea partilor si înlaturarea raspunderii penale în ceea ce priveste speta infractiunilor contra patrimoniului – furt, furt calificat, înselaciune, gestiune frauduloasa etc.. Persoanele care activeaza în institutiile de profil, având legatura cu domeniul penal, ar avea un avantaj în noua profesie de mediator, care poate fi desfasurata în paralel cu activitatea de functionar public, cu statut special”, mai atrag atentia organizatorii. Anca Papan, cugetliber.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie